Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Danone zet mes in kosten en schrapt banen

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse levensmiddelenconcern Danone gaat in de kosten snijden en banen schrappen om zo de winstgevendheid te verhogen die onder druk staat door de coronacrisis. Daarnaast wordt de organisatiestructuur van het bedrijf anders ingericht, met veel grotere focus op geografische gebieden.

De maker van zuivel- en yoghurtproducten, babyvoeding en mineraalwater van onder meer Evian gaat tot 2000 banen schrappen, waaronder in Frankrijk. De jaarlijkse kosten moeten met 1 miljard euro worden verlaagd in 2023, door ingrepen bij administratieve uitgaven en goedkopere inkoop. Danone verwacht dat de maatregelen ongeveer 1,4 miljard euro gaan kosten.

Danone heeft te kampen met toenemende concurrentie, maar ook met een zwakkere vraag naar mineraalwater omdat door de crisis mensen veel meer thuiszitten en er dus minder flesjes water worden verkocht in bijvoorbeeld de horeca. Topman Emmanuel Faber van Danone zegt dat vanwege de onzekere marktomstandigheden een veilige winstmarge moet worden opgebouwd voor het bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Danone

59,700 17:35
-0,170 -0,28%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links