Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Abu Dhabi steekt 122 miljard dollar in olie in komende jaren

Abu Dhabi steekt 122 miljard dollar in olie in komende jaren

ABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Abu Dhabi gaat de komende vijf jaar 122 miljard dollar investeren om de olie- en gasproductie te verhogen. De overheid van het emiraat heeft daarvoor toestemming gegeven aan staatsoliebedrijf Abu Dhabi National Oil Co, afgekort Adnoc.

Het doel is om de dagelijkse productiecapaciteit te verhogen naar 5 miljoen vaten in 2030, van de huidige 4 miljoen vaten. Er zal worden gezocht naar nieuwe olie- en gasvelden. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en bezit de meeste olie.

De VAE zijn wel gebonden aan de afspraken van oliekartel OPEC om de productie te verlagen om zo de prijzen te stutten. Nu wordt de productie van de VAE beperkt tot circa 2,6 miljoen vaten per dag tot het einde van het jaar. De OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland komen binnenkort bijeen om te praten over de productie, met mogelijk een productieverhoging in januari.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 22 november 2020 17:05
  quote:

  mok schreef op 22 november 2020 16:29:


  122 miljard steken in iets wat een aflopende zaak is. Waarom niet investeren in iets wat toekomstbestendig is? Woestijn volgooien met zonnepanelen en productie van waterstof of zoiets. Maar zoveel geld verkwisten doet mij zeer, al is het mijn geld niet.


  Ik denk dat olie en gas de komende 30 tot 50 jaar de grootste energie bron blijft en in die periode zal de omschakeling naar duurzame energie moeten plaatsvinden. Zelfs voor nucleaire energie is olie en gas nodig, want met electrische machines komt de uranium niet uit de grond. Zonnepanelen en windmolens gaan de olie en gas niet compleet vervangen. Olie en gas zullen pas verleden tijd zijn als kernfusie commercieel beschikbaar is.
 2. handkerchief 22 november 2020 17:12
  Met gezond boeren verstand dat alle tractors dorstmachines vrachtwagens bussen vliegtuigen en auto,s nooit allemaal elektrik worden,En alle oude huizen gasloos maken een heel projekt. Groningen huizen verstevigen 1.5 miljard als dat al genoeg is en dan die oude boerderijen van het gas af doe er 1.5 miljard bij alleen voor groningen.
 3. oilexpert 22 november 2020 17:32
  Beste beleggers, FOUT!!!

  In 2018 was het KUWAIT dat voor 112 MILJARD $ voor de periode 2018-2023 in olie ging investeren.

  En dat is niet veel als je ziet wat ze eraan verdienen. Belangrijker is inderdaad het feit dat er nog 10-20-40 jaar gewoon vraag naar olie gaat zijn. Natuurlijk zullen in de toekomst de olieprijzen bijv. op $ 25/vat kunnen liggen, maar dan zullen veel landen in het Verre Oosten dit overleven. Immers de landen die niet met $25/vat kunnen leven zijn groot, die gaan hun olieproductie terugschroeven en zo ontstaat er weer een balans tussen vraag en aanbod. En ja, dan gaat de olieprijs weer omhoog.

  Kernfusie kan heel de energie veranderen, de kans erop (de doorbraak) is helaas niet zo groot. Kernenergie (feit) wordt steeds duurder en waterstof is nog ver weg.

  Dit is precies de reden dat de Oil Majors, ook deze week weer, bieden op hectaren deep sea grondoppervlakte omdat ze zien dat er een tekort komt aan olie in 2023-2025. Een gevolg van het feit dat de olieprijzen de laatste 10 jaren te laag waren om he risico te lopen op mislukte boringen en volumes die veel te duur zijn qua productiekosten.

  Nu is de techniek beter ontwikkeld, de acres om te mogen boren veel goedkoper en de service/operation costs veel lager.

  Kortom, wat gebeurt is qua financiën logisch, helaas nodig voor de transitie van olie naar LNG en waterstof. Beleggen in deze bedrijven heeft dus zin. De CO-2 uitstoot moet naar beneden. Maar ook dat heb je de afgelopen week kunnen lezen: XOm en RD gezamenlijk voor 1.5 miljard in CO-2 afvang project in oud olieveld.

  Oilexpert.nl
 4. Royal Gaskoning 22 november 2020 18:35
  Zo grappig om te zien hoe close minded wij Nederlanders zijn en doen alsof de hele wereld om NL draait. FYI, alleen NL is zo gek om zoveel waarde in de grond te laten zitten. In andere landen gaat men juist richting gas, in NL laten we alles zitten en sluiten we alles af. Plus: de vraag naar olie en gas zal alleen maar groeien, vooral in de derde wereld landen waar de bevolking ook heel hard groeit.
 5. oilexpert 22 november 2020 19:47
  Goed punt Royal Gaskoning. De groei naar energie zit in de niet OECD-landen. De werelddelen waar miljarden mensen wonen die hebben de luxe niet om na te denken of ze elektrisch gaan rijden. Of dat ze moeten denken aan waterstof. Ze hebben eerst voedsel nodig en een huis. Dat is al lastig genoeg. En de regeringen ter plekke hebben al geld te weinig om dit voor elkaar te krijgen. En wij in het rijke Westen maar denken dat 20250 CO-2 neutraal die landen aanspreekt.....

  Ik heb al wat seminars/webinars gegeven en 1 ding is duidelijk de groei van de energiebehoefte wereldwijd wordt sterk onderschat. En de mens heeft nu eenmaal energie nodig. Je kunt 1000 windparken neerzetten en nog eens 1000 zonneparken en nog hebben we meer energie nodig. Al was het maar omdat het niet overal waait, en niet altijd overal de zon schijnt.

  Aardgas is de overbrugging naar waterstof, maar het gaat niet sneller dan snel. Heel simpel.

  a. waterstof is nog veel te duur.
  b. wie kan 100-den Miljarden per jaar ophoesten voor bouwen elektrolysers?
  c. de techniek moet verbeterd worden
  d. overheden gaan de subsidies voor groene projecten verminderen (schulden door Coronavirus). Let maar op.

  Ik ben zeker niet voor fossiele brandstof, maar realistisch genoeg om te zien dat het gat tussen vraag en aanbod naar energie door olie, aardgas, kernenergie, zonne- en windenergie gevuld moet gaan worden. Het is niet of..of, maar EN...EN.

  Oilexpert.nl
 6. forum rang 6 Daan 008 22 november 2020 20:38

  Mijn inziens, blijft het grootste probleem om elektriciteit op te wekken de afvalwarmte. Namelijk om 1kw elektriciteit op te wekken heeft men ongeveer 1kw afval/rest warmte over. Zie naar de grote koeltorens bij atoomcentrales, bij kleine elektriciteit centrales (kolen/gas) wordt water uit de kanalen/waterlopen gehaald en verwarmt terug geloosd.

  Kan men deze afvalwarmte gaan benutten om waterstof te maken of kan men deze gaan benutten om woningen/serres/zwembaden te verwarmen?
  Er ligt veel open maar de vraag is of men dit wel wil doen (kostprijs)

  Is het misschien niet goedkoper en veel rendabeler om particulieren de kans te geven om een kleine motor op aardgas in hun woning te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een kleine motor op aardgas die dag en nacht kan draaien en 1 tot 2kw/uur aan elektriciteit levert waarbij de afvalwarmte geschikt is voor de verwarming van het water en van de woning. Bovendien wordt als extra de CO2 uitstoot via deze toepassing per direct gehalveerd.
 7. forum rang 4 tmaster 22 november 2020 23:19
  quote:

  mok schreef op 22 november 2020 16:29:


  122 miljard steken in iets wat een aflopende zaak is. Waarom niet investeren in iets wat toekomstbestendig is? Woestijn volgooien met zonnepanelen en productie van waterstof of zoiets. Maar zoveel geld verkwisten doet mij zeer, al is het mijn geld niet.


  Dat iedereen zegt dat het een aflopende zaak is wil niet zeggen dat het een aflopende zaak is. Kuddegedrag is heel normaal maar ga aub niet zeggen dat de opkomst van electrische auto.s het einde voor oliemaatschappijen is. 98% rijdt nog steed op benzine en daarnaast zijn er legio amdere doeleinde voor olie en de bijproducten.
 8. Fat Clemenza 23 november 2020 09:06
  quote:

  IceBear1 schreef op 22 november 2020 17:05:


  [...]

  Ik denk dat olie en gas de komende 30 tot 50 jaar de grootste energie bron blijft en in die periode zal de omschakeling naar duurzame energie moeten plaatsvinden. Zelfs voor nucleaire energie is olie en gas nodig, want met electrische machines komt de uranium niet uit de grond. Zonnepanelen en windmolens gaan de olie en gas niet compleet vervangen. Olie en gas zullen pas verleden tijd zijn als kernfusie commercieel beschikbaar is.


  Precies !
 9. forum rang 4 Uniek 23 november 2020 10:45
  Why hydrogen is the fuel of the future for UAE
  ..
  Sheikh Mohamed bin Zayed on Sunday directed Abu Dhabi National Oil Company to explore opportunities in hydrogen, with the ambition to position the UAE as a world leader in exploiting this ultimate green fuel.

  The Crown Prince of Abu Dhabi and Deputy Supreme Commander of the Armed Forces said the UAE has the chance to capitalise on the emerging global market for hydrogen by making use of Adnoc’s existing infrastructure, as well as Abu Dhabi’s vast reserves of natural gas.

  Adnoc already produces hydrogen for its downstream operations and after this mandate will explore the potential to help meet the demand for hydrogen and ammonia derived from natural gas.

  www.thenationalnews.com/uae/science/w...  ..According to the International Energy Agency, there is now “unprecedented political and business momentum” behind hydrogen, driven by the pressure to replace fossil fuels.

  A recent Bank of America report estimated hydrogen-based energy generation, transport and home heating could generate $2.5 trillion of direct revenue, plus $11tn in infrastructure potential globally over the next 30 years.

  wat is dan 122Mill ??
 10. Banana 23 november 2020 11:33
  De grootste boosdoener van het stijgen van CO2 uitstoot is het toenemende aantal van mensen op aarde. Aantal van bewoners in bepaalde landen zijn de afgelopen 50 jaar 5 of 6 keer toegenomen!
  Daar kan geen groene energie tegenop.
  Ieder gezin wil een koelkast, een auto, een airconditioning of een verwarming, en men bouwt steeds meer huizen en straten.
  Al dat beton en asfalt weerkaats weer zonlicht en het wordt dus warmer. Bomen moeten omgekapt worden, weer CO2 afname verminderen.
  De toename van de bevolking gebeurt exponentieel, niet liniaer!
  Zelfs iets beter dan de Covid19.
  Hulp aan Afrika bijvoorbeeld, zo gekoppeld moeten worden aan kampanje om bevolkingsgroei te beteugelen, met name bijvoorbeeld 2 kinderen en dan steriliseren.
  Voedselproductie zal deze groei uiteindelijk niet kunnen bijbenen. Van nu 7 miljard mensen naar 10 miljard zal als het zo doorgaat, niet zo lang meer duren. De CO2 stijging is niet meer in te dammen of men moet weer virusplagen krijgen of oorlogen met veel doden.
  Helaas zal de mens zichzelf uiteindelijk vernietigen of zelf de oorzaak zijn van het vele ellende.
 11. alexmaniax 23 november 2020 11:48
  quote:

  Banana schreef op 23 november 2020 11:33:


  De grootste boosdoener van het stijgen van CO2 uitstoot is het toenemende aantal van mensen op aarde. Aantal van bewoners in bepaalde landen zijn de afgelopen 50 jaar 5 of 6 keer toegenomen!
  Daar kan geen groene energie tegenop.
  Ieder gezin wil een koelkast, een auto, een airconditioning of een verwarming, en men bouwt steeds meer huizen en straten.
  Al dat beton en asfalt weerkaats weer zonlicht en het wordt dus warmer. Bomen moeten omgekapt worden, weer CO2 afname verminderen.
  De toename van de bevolking gebeurt exponentieel, niet liniaer!
  Zelfs iets beter dan de Covid19.
  Hulp aan Afrika bijvoorbeeld, zo gekoppeld moeten worden aan kampanje om bevolkingsgroei te beteugelen, met name bijvoorbeeld 2 kinderen en dan steriliseren.
  Voedselproductie zal deze groei uiteindelijk niet kunnen bijbenen. Van nu 7 miljard mensen naar 10 miljard zal als het zo doorgaat, niet zo lang meer duren. De CO2 stijging is niet meer in te dammen of men moet weer virusplagen krijgen of oorlogen met veel doden.
  Helaas zal de mens zichzelf uiteindelijk vernietigen of zelf de oorzaak zijn van het vele ellende.  JUIST!!!!!!!!!
 12. Mojo 23 november 2020 18:51
  quote:

  mok schreef op 22 november 2020 16:29:


  122 miljard steken in iets wat een aflopende zaak is. Waarom niet investeren in iets wat toekomstbestendig is? Woestijn volgooien met zonnepanelen en productie van waterstof of zoiets. Maar zoveel geld verkwisten doet mij zeer, al is het mijn geld niet.


  Aflopende zaak ? denk dat je de komende 100 jaar nog steeds afhankelijk bent van Olie. Zeker in Afrika en Azie ...
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. EUR/USD 1,1907 23:12
  -0,0222
  -1,83%
 2. Royal Dutch Shell A 17,226 17:39
  -0,068
  -0,39%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links