Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waarde bitcoin naar hoogste niveau in bijna 3 jaar

Waarde bitcoin naar hoogste niveau in bijna 3 jaar

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is gestegen naar iets meer dan 17.000 dollar, waarmee de digitale munt het hoogste niveau heeft bereikt in bijna drie jaar. Het is nu de vraag of de bitcoin door gaat stijgen tot het recordniveau van bijna 20.000 dollar, dat in december 2017 werd aangetikt. Daarna kelderde de koers van de cryptomunt.

"Bitcoin-mania is terug", zei een kenner over de opmars van de digitale munt. Het laagste niveau waarop de bitcoin heeft gestaan was circa 3136 dollar.

De koers van de bitcoin zit al een tijdje stevig in de lift, geholpen door de bekendmaking van betalingsdienstverlener PayPal dat klanten met bitcoins kunnen betalen op zijn platformen. Daardoor neemt de hoop toe dat er vaker commercieel gebruik zal worden gemaakt van digitale munten. Daarnaast begon de grote vermogensbeheerder Fidelity Investments deze zomer een investeringsfonds voor de bitcoin, wat wijst op toenemende interesse van grote financiële dienstverleners in digitale valuta's.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Studentenrekening 17 november 2020 16:30
  Jaloerse beursbeleggers die iets roepen over gebakken lucht en het allemaal beter weten in 3,2,1...

  BTC gaat voornamelijk omhoog vanwege schaarste en de garantie van een fixed supply. Ethereum zal waarschijnlijk nog veel harder gaan vanwege de ongekende toename in het gebruik van de chain.

  Voor iemand die nog een koopje zoekt: BLOCK.ONE (het bedrijf achter EOS) bezit 140.000 bitcoins maar EOS staat nog altijd op een historisch bodemniveau. Heeft nog wat in te halen...
 2. RonaldK 17 november 2020 16:41
  "Bitcoin-mania is terug" --> Deze trend is nog niet echt terug te zien in vraag van nieuwe (individuele) beleggers. Ik ben benieuwd of deze "mania" wel komt als er een nieuwe ath is. Zie bijvoorbeeld het zoekvolume op Google: trends.google.nl/trends/explore?date=...

  Het absolute zoekvolume is veel lager dan tijdens de vorige piek en de meeste groei in zoekopdrachten komt momenteel uit Nigeria.
 3. Pavlov44 17 november 2020 16:54
  Zie inmiddels ook weer voldoende berichten dat we nu eerst naar 20K gaan en dan de weg naar 100K openligt zonder enige weerstand... das ook zo'n mooi signaal dat de top nabij is.

  Heb zelf de indruk dat het inmiddels gewoon speelbal geworden is van de grote banken, die moesten het eerst niet maar hebben uitgevonden dat ze met wat goed gemikte manipulatie ook in deze markt heel wat huispapas en mamas en studenten van hun centjes kunnen beroven. Het feit dat Bitcoin een positieve beta heeft met de aandelenmarkt zegt wat dat betreft genoeg denk ik - tis mooi handelsspul maar geen enkele bescherming of hedge tegen wat dan ook.
 4. HedgeFun 17 november 2020 17:25
  Bitcoin is met zijn fixed supply duidelijk interessanter dan euro's en dollars, die onbeperkt worden bijgedrukt.
  Dit in combinatie met het feit dat de ECB en FED in de komende 3 jaar ook met een digitale equivalent van hun munten komen, doet mij vermoeden dat bitcoin nog veel verder kan stijgen.
 5. forum rang 4 Sir Cryptalot 17 november 2020 17:27
  quote:

  speeddoo schreef op 17 november 2020 16:57:


  Tijd om Gulden te kopen, mooie cryptomunt van Nederlandse bodem.


  Ja, die drijft ook al een paar jaar rond, ook die docu gezien maar zoals al die andere alt-coins, waarom zou je die kopen, en wat moet je ermee. Zo te zien ettert die ook door aan de onderkant. Voor diegene die vallen over -wat moet je ermee- , ik ben me er van bewust dat elke (crypto) munt net zo nutteloos of nuttig is als de inhoud die de gever en ontvanger er aan geven.

  coinmarketcap.com/currencies/gulden/
 6. forum rang 4 Studentenrekening 17 november 2020 17:36
  quote:

  speeddoo schreef op 17 november 2020 16:57:


  Tijd om Gulden te kopen, mooie cryptomunt van Nederlandse bodem.


  Als je op Nederlandse bodem wilt blijven denk ik dat GET Protocol qua usecase en adoptie een kansrijkere investering is (https://get-protocol.io/).

  Als je bij Gulden kijkt dan zijn het slechts tientallen onbekende bedrijfjes die het accepteren (en het bestaat al meer dan 6 jaar. Als je bij GET Protocol kijk dan zie je dat tientallen grote Nederlandse artiesten er al gebruikt van maken: Youp van het Hek, Suzan en Freek, DI-RECT, Jochem Meyer, Guus Meeuwis, etc. (https://medium.com/get-protocol/a-continuous-list-of-artists-event-organizers-who-have-used-guts-tickets-e11881c3bc85)

  Maar heel eerlijk gezegd denk ik dat de microcap altcoin market nog wel even op zich laat wachten. Eerst zullen de winsten uit de BTC rally de grote altcoins (ETH, ADA, XRP, LTC, EOS, NEO, etc.) instromen en vervolgens zullen de winsten van de altcoin rally de microcaps op gaan zoeken.
 7. forum rang 4 Studentenrekening 17 november 2020 17:49
  quote:

  HedgeFun schreef op 17 november 2020 17:25:


  Bitcoin is met zijn fixed supply duidelijk interessanter dan euro's en dollars, die onbeperkt worden bijgedrukt.
  Dit in combinatie met het feit dat de ECB en FED in de komende 3 jaar ook met een digitale equivalent van hun munten komen, doet mij vermoeden dat bitcoin nog veel verder kan stijgen.


  Veel conservatieven geloven dit niet. Maar tegelijkertijd stromen de techsalarissen van de werknemers aan de Amerikaanse Oostkust met bakken tegelijk de crypto's in. Zij zijn de eerste die meer vertrouwen hebben in BTC dan in FIAT en de toekomstige generaties zullen volgen. Deze trend ontkennen kost je alleen maar geld.

  En ja, ook aan het einde van deze bullrun zal de Bitcoin bubbel weer barsten, maar de bodem zal opnieuw honderden procenten hoger liggen dan de vorige bodem om vervolgens het patroon weer te herhalen bij de volgende halving.

  De komende bubbel zal waarschijnlijk wel een stuk hoger gaan dan de vorige aangezien institutionele partijen zoals Grayscale, Square, Microstrategy, PayPal, etc. zich nu ook aan het positioneren zijn. De retail investeerders zijn nog niet eens begonnen met blazen. En de ETF's zullen ook niet lang meer op zich laten wachten.

  Het enige dat de groei van Bitcoin mogelijk kan stoppen is een algeheel verbod op internationaal niveau. Maar ik zou niet weten waarom. Bitcoin is geen bedreiging voor overheden. Het is gemakkelijker te volgen dan goud of cash. Er zal op termijn wel iets gedaan moeten worden aan het verminderen van de ecologische afdruk van het miningproces.
 8. tomansky 17 november 2020 18:06
  quote:

  Jan Kees van Buren schreef op 17 november 2020 17:47:


  Over 11 jaar de volgende crisis. De zon laat een scheet en weg bitcoin. Dan gaat men geen mondkapjes rondbrengen maar kaarsjes.


  En jij denkt dat dan alleen de bitcoins weg zijn? het hele financiële systeem is digitaal, dan is het probleem echt wel groter dan de BTC's die weg zijn.
 9. Ivo Fl 17 november 2020 18:36
  Voor degeen die meer een heilig geloof hebben in de oude economie (Shell bijvoorbeeld...en zo nog meer), informeer uzelf. Lees en leer ipv bij voor baat tegengas geven. Ik heb hier een tip van een grote jongen die niets meer hoef te bewijzen en de tip van sluier oplicht als het aankomt op de toekomst van digitaal geld.

  www.youtube.com/watch?v=qL2LfVRl3J0

  Veel leerplezier. Al is het maar om eens een gefundeerd geluid te horen...van de 'andere' kant...de toekomst...
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BTC/CHF 6.865,7200 22 mei
  0,0000
  0,00%
 2. BTC/EUR 6.469,1550 22 mei
  0,0000
  0,00%
 3. BTC/USD 57.974,01 20:24
  +1.619,76
  +2,87%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare