Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Warren Buffett zet in op vaccinmakers Pfizer en Merck

Warren Buffett zet in op vaccinmakers Pfizer en Merck

OMAHA (AFN/BLOOMBERG) - Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft nieuwe investeringen gedaan in coronavaccinmakers Pfizer en Merck. Ook zette Berkshire in op farmaceuten AbbVie en Bristol-Myers Squibb. Tegelijkertijd verlaagde de multimiljardair zijn belangen in financiële bedrijven, waaronder Wells Fargo en JPMorgan Chase, zo komt naar voren uit documenten uit het derde kwartaal.

Berkshire was al begonnen met het kopen van aandelen in de gezondheidsbedrijven voordat Pfizer vorige week bekendmaakte dat zijn kandidaat-vaccin in klinische proeven 90 procent werkzaam bleek. Merck ondersteunt het onderzoek naar meer dan 50 potentiële coronavaccins en onderzoekt daarnaast een medicijn voor de behandeling van een longontsteking bij coronapatiënten.

Buffetts bedrijf had aan het eind van het derde kwartaal in AbbVie, Bristol-Myers Squibb en Merck elk een belang van meer dan 1,8 miljard dollar en ongeveer 136 miljoen dollar in Pfizer. Het investeringsbedrijf verkleinde het belang in Wells Fargo iets, en verlaagde de investering in JPMorgan met maar liefst 96 procent.

Buffett schudt wel vaker zijn aandelenportefeuille op. Zo deed de belegger eerder dit jaar al zijn aandelen in vier grote luchtvaartmaatschappijen van de hand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck & Co
Pfizer Inc

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pepele 17 november 2020 12:32
  quote:

  Ron Kerstens schreef op 17 november 2020 11:02:


  Het lijkt er toch sterk op dat Warren op zijn oude dag gewoon aan het daghandelen is geslagen.
  Inderdaad hij heeft het aandeel in Barrick Gold ook nu al verlaagd en goud gaat toch echt nog wel een kleine rally maken na de volgende injectie van Biden Q1-2021
 2. langetermijner 18 november 2020 14:28
  quote:

  FORT1944 schreef op 17 november 2020 17:23:


  De koers van PFIZER is nog niet opgefokt , een van de goedkoopste PHARMA aandelen
  met een hoog dividend . PFIZER staat na J&J in wereldrangorde .
  Met het oog op de winsten die kunnen gemaakt worden met 't vaccin lijkt 't nog altijd een koopje , ook voor MR BUFFET .

  En daarom heeft buffet zeker een balans van een kleine 200 miljoen in pfizer. En belangen van een kleine 2 miljard miljard in andere big Pharma. Pfizer is nu t.o.v. ander big Pharma gewoon overgewaardeerd. Slechte pijplijn, aflopende patenten, een geen duidelijke pat naar meer omzet. Abbvie heeft hoger dividend 5,2% kijkend naar dividend voor 2021 en kan je kopen voor 7-8x de winst. Ja in 2023 zal eenmalig de omzet dalen, maar hun nieuwe medicijnen zullen heel snel abbvie gaan vervangen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links