Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tesla krijgt plek in S&P 500-index op Amerikaanse beurs

Tesla krijgt plek in S&P 500-index op Amerikaanse beurs

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla wordt in december opgenomen in de Amerikaanse beursindex S&P 500. Het is met een beurswaarde van zo'n 390 miljard dollar het grootste bedrijf dat ooit aan de lijst wordt toegevoegd.

Door de opname in de S&P 500 komt het aandeel Tesla in de portefeuilles van fondsen en volgers van de index terecht. In reactie op het nieuws steeg het aandeel van het in beurswaarde inmiddels waardevolste autobedrijf ter wereld in de zogeheten nabeurshandel in New York tot wel 15 procent.

Vanwege de omvang van Tesla wordt overwogen om het aandeel in twee stappen toe te voegen. Daarover maakt S&P later nog meer bekend.

De aankondiging hing al in de lucht omdat Tesla een aantal kwartalen op rij winst maakt, een voorwaarde voor een plek in de S&P 500. De maker van elektrische auto's maakte vorige maand bekend dat het voor de vijfde keer op rij een kwartaal heeft afgesloten met winst. Het bedrijf zette in de drie maanden tot en met september een gewin van 331 miljoen dollar in de boeken. Met het winstcijfer wist het bedrijf van oprichter en topman Elon Musk de verwachtingen van analisten te overtreffen. Dat deed Tesla ook met zijn omzet van bijna 8,8 miljard dollar, waar een jaar eerder 6,3 miljard dollar werd opgehaald.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. tomansky 17 november 2020 10:42
  quote:

  EuroFool schreef op 17 november 2020 09:41:


  En dat terwijl ze met hun autoverkoop nog nooit winst gemaakt hebben. Dat zit in de ZEV credits die ze bijvoorbeeld aan Fiat verkopen. Bizar!


  Ik vind het ook bizar dat Fiat liever Tesla fabrieken sponsort dan dat ze zelf EV fabrieken bouwen... Hoe stom ...
 2. tomansky 17 november 2020 10:45
  quote:

  Knarf schreef op 17 november 2020 10:06:


  Tesla wordt de komende jaren ingehaald door Europese maar vooral Aziatische autobouwers.
  Kijk eens op kentekenradar.nl en je ziet de opkomst van VW, Kia, Hyunda en andere merken. En de Chinese autobouwers zitten ook niet stil.


  En kijk eens verder dan NL....
  Andere merken hebben ook een EV, leuk, maar dan zijn de batterijen op... dus die kunnen nooit in grote aantallen verkopen. Of ze kopen de batterijen in, en dan is er geen winst meer op een voertuig.

 3. Knarf 17 november 2020 10:53
  Ik kijk ook verder dan Nederland. Ik ben benoem de Chinese autobouwers. Ook andere autobouwers kunnen werken aan de actieradius van hun EV of is dat alleen aan Tesla voorbehouden? Overigens is er ook een alternatief. Wel eens gehoord van BAAS (battery as a service) waar Nio nu mee op de markt komt.
 4. Schumpedro 17 november 2020 13:23
  Tuurlijk komt er concurrentie, dat zou ook wel heel raar zijn. Tesla is met een straatlengte marktleider in de belangrijkste auto en EV markt ter wereld: ev-sales.blogspot.com/2020/10/china-s...

  Of dat dat een beurswaarde van 400 miljard verantwoord is een andere vraag. Dat voelt alsnog absurd hoog voor mij. Toch heb ik ook weer ergens het gevoel dat je straks een markt krijgt vergelijkbaar met smartphones. Ik denk wel dat naast elektrificatie er nog een hoop veranderingen aankomen op het gebied van mobility en Tesla nogal goed gepositioneerd is qua (software) technologie. Apple maakt daarin 70 - 80 % van de winst en bouwt een compleet ecosysteem. De rest moddert aan met 1 a 2 partijen die nog iets van resultaat boeken.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

864,270 19 okt
-5,840 -0,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links