Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Unibail koploper in groene AEX

Unibail koploper in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield was maandag in trek op het Damrak. Beleggers reageerden op berichten dat de positie van de top van het winkelvastgoedfonds onhoudbaar is geworden. De Europese beurzen stonden in het groen. De aandacht bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de virusuitbraak, na het positieve nieuws over een coronavaccin afgelopen week. Daarnaast verwerkten de markten een reeks van gunstige macro-economische cijfers uit China en Japan en het nieuws over een groot handelspact in de Aziatische regio.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 599,92 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 869,25 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,9 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield (plus 9,3 procent) was de grote winnaar in de AEX. Volgens de Franse krant Le Journal Du Dimanche moet het vastgoedconcern binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe topman en financieel directeur. De positie van de top van het bedrijf lijkt onhoudbaar geworden doordat de aandeelhouders geen groen licht gaven voor de geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro. Vrijdag trad president-commissaris Colin Dyer al terug.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer sloot de rij met een verlies van dik 2 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. ASML won 0,4 procent. De Taiwanese chipmaker TSMC heeft volgens vakblad DigiTimes ten minste dertien EUV-machines besteld bij de chipmachinefabrikant. TSMC is al langer een grote klant van ASML.

In de MidKap won PostNL ruim 2 procent. Het postbedrijf heeft zijn belang van 20 procent in de voormalige Italiaanse dochter Nexive verkocht. Poste Italiane, de grootste logistieke dienstverlener van Italië, neemt Nexive in zijn geheel over. Afgelopen zomer verkocht PostNL al 80 procent van Nexive aan het Duitse Mutares. Dat belang gaat ook over naar de nieuwe eigenaar.

BBVA

In Madrid werd BBVA bijna 15 procent meer waard. De Spaanse bank verkoopt zijn activiteiten in de Verenigde Staten aan zijn Amerikaanse branchegenoot PNC voor 11,6 miljard dollar. In Londen klom Vodafone 3,6 procent. De Britse telecomreus verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Nexi won 3,1 procent in Milaan. De Italiaanse betalingsverwerker koopt zijn Deense betaalconcurrent Nets voor 7,8 miljard euro.

De euro was 1,1860 dollar waard, tegenover 1,1823 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,6 procent tot 41,19 dollar. Brentolie kostte 2,3 procent meer op 43,78 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Rowi62 16 november 2020 09:41
  Beste Beursplein 5. INTU was voor Corona al een puinhoop qua schulden. Op het Unibail forum bent u geen onbekende met uw mening. U bent om een mij onbekende reden hevig teleurgesteld dat de koers zo hard stijgt. De koers was veel lager dan de intrinsieke waarde na afwaarderingen omdat er 14% short was gegaan ivm een mogelijke emissie. Die club shorters zit er nog vol in en ziet zijn papieren winst verdampen en moet ook nog terugkopen......en dat is ook zo bij Werledhave ..
  EN risicos zijn er ja. Als winkels weer sluiten of mensen niets meer kopen.
 2. Stier de Beer 16 november 2020 09:45
  quote:

  Beursplein 5 schreef op 16 november 2020 09:33:


  [...]

  U weet wat er met INTU gebeurd is?

  Beleggers kunnen ook Shell of KPN kopen.

  Aandelen als Unibail zijn riskant. De schuld is ruim 27 miljard euro, terwijl de taxatiewaardes steeds verder afnemen.  Beursplein 5 heeft dit bericht al meermaals geplaatst alle vorige dagen en praat naar zijn shortpositie. De argumentie is een lege huls.
 3. [verwijderd] 16 november 2020 10:09
  quote:

  Beursplein 5 schreef op 16 november 2020 09:33:


  [...]

  U weet wat er met INTU gebeurd is?

  Beleggers kunnen ook Shell of KPN kopen.

  Aandelen als Unibail zijn riskant. De schuld is ruim 27 miljard euro, terwijl de taxatiewaardes steeds verder afnemen.  Hier ga je weer BP 5.

  heb dan maar op NIET OK gedrukt.

  Je posts zijn ogenschijnlijk te onschuldig voor niet OK maar alles bij elkaar opgeteld met de vorige X maal dat je deze onzin vergelijking post die al meermaals is uitgelegd als zijnde complete onzin wordt het tijd voor maatregelen.

  Wees blij als het bij NIET OK blijft want ik verzoek anders hoogst persoonlijk om een onderzoek op MAR niveau.

  Onlangs nog zo een cursus moeten doen dus dan ook maar meteen in praktijk gaan toepassen en de mij wel bekende poppetjes en route aan het werk zetten.
  Overigens verwacht ik daar ook zelf helemaal niks van dat daar uit komt net als elk verzoek wat ik in het verleden bij de AFM heb neergegooid hoe uitgebreid en vol bewijs dan ook.

  Ook de AFM is er alleen maar voor de grote partijen die overal mee weg komen en om af en toe te laten zien aan particulieren alsof er daadwerkelijk wat is wat iets doet aan alle rotheid in het systeem.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 728,59 22 jun
  +4,82
  +0,67%
 2. UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 80,210 22 jun
  +1,580
  +2,01%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links