Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mosman volgt Van Wijk op in rvc van Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Annette Mosman is tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Ajax. Ze volgt Leo van Wijk op, die na acht jaar is afgetreden.

De 53-jarige Mosman is lid van de raad van bestuur van pensioenuitvoerder APG. Daarnaast is zij onder meer de penningmeester van sportkoepel NOC*NSF. Ze werkte eerder bij KPMG en Generali Nederland. Mosman is voor vier jaar benoemd bij Ajax.

"Leo van Wijk heeft met al zijn ervaring in de afgelopen jaren een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan het succes van Ajax", zegt voorzitter Leen Meijaard van de rvc van Ajax. "Hij heeft de huidige strategie van Ajax mede vormgegeven en ervoor gezorgd dat de governance binnen Ajax verder is geprofessionaliseerd. Wij denken in Annette Mosman een hele goede opvolger van Leo te hebben gevonden. Annette beschikt over een ruime ervaring in het bedrijfsleven, zowel in toezichthoudende als niet-toezichthoudende functies en zij heeft bovendien een sportachtergrond. Op grond van de gesprekken die wij met haar hebben gevoerd, denken wij dat ze heel goed in de Ajax-omgeving zal passen."

Ernst Ligthart werd tijdens de vergadering herbenoemd als lid van de rvc voor een periode van twee jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ajax 15,300 16:13
-0,100
-0,65%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare