Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Chemie- en farmacieconcern Merck verdubbelt winst

Chemie- en farmacieconcern Merck verdubbelt winst

DARMSTADT (AFN) - Het Duitse chemie- en farmacieconcern Merck heeft de winst het afgelopen kwartaal verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat komt onder meer doordat de vraag naar kankermedicijn Bavencio en Mavenclad, een behandeling voor multiple sclerose, flink is gegroeid.

De effecten van de coronapandemie hadden in het derde kwartaal minder impact op de verkoop dan vooraf ingeschat. In het tweede kwartaal merkte het farmacieconcern nog op dat er minder medicijnen werden verkocht, omdat patiënten die zonder corona minder contactmomenten hadden met hun artsen.

De omzet van Merck groeide in het derde kwartaal met bijna 10 procent naar zo'n 4,5 miljard euro. Het bedrijf boekte een nettowinst van 806 miljoen euro, tegen 342 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele jaar rekent Merck op een omzetgroei van tussen de 4 en 5 procent.

Merck ondersteunt naar eigen zeggen het onderzoek naar meer dan 50 potentiële vaccins voor het coronavirus. Daarnaast onderzoekt het bedrijf een medicijn voor de behandeling van een longontsteking bij coronapatiënten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck & Co

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Merck & Co

81,070 20 okt
+1,580 +1,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links