Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kiadis Pharma presenteert studie naar therapie tegen longkanker

Kiadis Pharma presenteert studie naar therapie tegen longkanker

AMSTERDAM (AFN) - De NK-celtherapie van Kiadis Pharma kan in combinatie met oncolytische virotherapie mogelijk werken tegen longkanker. Dat maakte de biotechnoloog bekend op het jaarlijkse congres van de Society for Immunotherapy of Cancer (SITC).

Kiadis ontwikkelt nieuwe medicijnen op basis van Natural Killer-cellen. Dat zijn grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties. Oncolytische virussen zijn virale vectoren, grotendeels geïnactiveerd virussen die dienen als vervoermiddel van genetisch materiaal dat in cellen wordt aangebracht. De oncolytische virussen richten zich bij voorkeur op kankercellen, waardoor gezonde cellen intact blijven.

Wanneer de twee onderzoekstherapieën gecombineerd worden, bleek dat het doden van longkankercellen in tumorkweken beter lukte. Zo ging het doden van de cellen sneller en was het efficiënter.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kiadis Pharma

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Mijn Vriend 12 november 2020 08:00
  quote:

  Toddemij schreef op 12 november 2020 07:50:


  En dat wist Sanofi ook, juist door de samenwerking die ze al hadden. Vandaar vlak voor deze bekendmaking hun overname bod.


  IEX kan beter een link naar Sanofi neerzetten dan naar Kiadis. Kiadis is nu maar wat gerommel in de marge, voor Sanofi is het goed nieuws.
 2. forum rang 5 Daexter 12 november 2020 08:25
  quote:

  Mijn Vriend schreef op 12 november 2020 08:00:


  [...]

  IEX kan beter een link naar Sanofi neerzetten dan naar Kiadis. Kiadis is nu maar wat gerommel in de marge, voor Sanofi is het goed nieuws.


  Nee, Sanofi heeft een bod gedaan. Tot het moment dat het daadwerkelijk overgenomen is, is dit goed nieuws voor Kiadis. Het is niet echt waarschijnlijk maar de overname kan best afketsen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Kiadis Pharma 5,450 15:25
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare