Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore weer positiever over 2020

SBM Offshore weer positiever over 2020

ROTTERDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore is wederom positiever over de resultaten dit jaar, ondanks de zwakke marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie door de fors lagere olieprijs en de impact van de coronacrisis. De onderneming, die bij de halfjaarupdate in augustus ook al zijn verwachtingen opschroefde, rekent voor dit jaar nu op een bedrijfsresultaat van om en nabij de 950 miljoen dollar. Dat was na de vorige raming meer dan 900 miljoen dollar.

Volgens topman Bruno Chabas heeft SBM onder meer de kosten goed onder controle. Daarbij kan het bedrijf vertrouwen putten uit de kracht van het bedrijfsmodel, ondanks de uitdagingen die met de coronacrisis gepaard gaan.

SBM zag in de eerste negen maanden van 2020 de omzet met bijna een kwart stijgen, vooral door de meeropbrengsten uit de tak Lease en Operate. Dit kwam mede door productie- en opslagschip (FPSO) Liza Destiny die eind 2019 aan de vloot werd toegevoegd. Daarnaast wist SBM het volledige eigendom in vijf Braziliaanse FPSO's te bemachtigen. Voor heel 2020 houdt SBM vast aan eerder uitgesproken verwachting van een omzet (directional) van 2,3 miljard dollar.

Salaris topman

In vergelijking met eind 2019 is de schuld met 500 miljoen dollar opgelopen tot 4 miljard dollar. Het bedrijf maakte gebruik projectleningsfaciliteiten voor verdere investeringen in groei.

Verder wordt het salaris van topman Chabas per 1 januari 2020 met terugwerkende kracht verhoogd. Dit werd eerder uitgesteld vanwege de vele onzekerheden rond de coronacrisis. Gelet op de resultaten nu en de positie van het bedrijf is de verhoging van het basissalaris naar 960.000 euro per jaar volgens de raad van commissarissen gerechtvaardigd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17 apr
    125,200
    0,00% 0,000
  2. SBM Offshore 17 apr
    14,410
    +1,19% +0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links