Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa sluit akkoord met vakbond over kostenbesparingen

FRANKFURT (AFN/RTR) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft een akkoord gesloten met de belangrijke vakbond Verdi om voor 200 miljoen euro aan kosten te besparen bij het grondpersoneel in ruil voor geen gedwongen ontslagen in 2021. Het gaat bijvoorbeeld om het schrappen van de kerstbonus en andere extra betalingen aan de 24.000 grondwerknemers.

Lufthansa heeft eerder aangekondigd dat op termijn ongeveer 22.000 banen moeten verdwijnen bij het bedrijf vanwege de malaise in de luchtvaartsector door de coronacrisis. Dat zou dus nu vooral via natuurlijk verloop, vervroegd pensioen en vrijwillig vertrek moeten gebeuren. Momenteel telt het concern circa 124.000 werknemers.

Eerder op de dag werd ook bekend dat de vakbond voor piloten bij Lufthansa bereid is tot kostenbesparingen van 450 miljoen euro in de komende jaren. Het gaat bijvoorbeeld om verlagingen van salaris en pensioen. Lufthansa heeft 5000 piloten in dienst. Eerder werd al een akkoord met het cabinepersoneel bereikt.

Belangrijke stap

"We hebben een belangrijke eerste stap gezet bij het verlagen van de kosten bij het grondpersoneel, maar we kunnen onze inspanningen voor verdere crisismaatregelen niet vertragen", zei het hoofd van personeelszaken bij Lufthansa.

Het zwaar verlieslijdende moederbedrijf van de maatschappijen Eurowings, Swiss, Austrian and Brussels Airlines is al bezig om vliegtuigen uit de vloot te halen om zo kosten besparen. Daarnaast heeft de Duitse overheid Lufthansa 9 miljard euro aan noodhulp verstrekt. Topman Carsten Spohr denkt dat het nog jaren duurt voor de luchtvaart weer op het niveau is van voor de crisis.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Lufthansa geeft winstwaarschuwing
  2. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Lufthansa AG

6,658 18 apr
+0,354 +5,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links