Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autodealergroep Stern blijft coronacrisis voelen

AMSTERDAM (AFN) - De grote Nederlandse autodealergroep Stern heeft ook in het derde kwartaal last gehad van de coronacrisis, mede omdat veel minder nieuwe auto's werden verkocht. De impact van de virusuitbraak was wel minder sterk dan in de eerste helft van dit jaar.

De netto-omzet van het bedrijf zakte met 5 procent tot 197,9 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland ging in de afgelopen periode met bijna 14 procent omlaag en de afzet van nieuwe bedrijfswagens kromp met ruim 9 procent. Over de eerste negen maanden van dit jaar nam de omzet van Stern met meer dan 10 procent af tot 686,5 miljoen euro.

Volgens het bedrijf was de negatieve invloed van de coronacrisis nog behoorlijk merkbaar in de werkplaatsen en bij schadeherstel, omdat er minder werkzaamheden waren. Om de crisis het hoofd te bieden heeft het bedrijf flink in de kosten gesneden.

De onderneming uit Amsterdam zegt wel dat de komende maanden geleidelijk herstel van de afzetmarkten wordt verwacht, al zal de impact van corona nog wel enige tijd aanhouden. Vanwege onzekerheden rond het virus en de recent aangekondigde verscherpte maatregelen vindt Stern het niet verstandig om concrete voorspellingen voor heel 2020 te doen. Topman Henk van der Kwast zegt dat de financiële positie van Stern stevig blijft en dat het bedrijf aanzienlijke tegenvallers kan opvangen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links