Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselvallig beeld bij slot Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag verdeeld de dag uitgegaan. Als gevolg van het positieve nieuws van maandag over het nieuwe coronavaccin van farmaceut Pfizer stijgen bedrijven die hard door de coronacrisis getroffen werden. Tegelijkertijd hebben bedrijven die floreerden tijdens de crisis, waaronder techbedrijven, het nu zwaar. Ook gaat de aandacht uit naar Amazon dat op de korrel wordt genomen door de Europese Commissie.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.420,92 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent naar 3545,53 punten en techbeurs Nasdaq verloor 1,4 procent tot 11.553,86 punten.

Brussel heeft een formele klacht ingediend tegen Amazon (min 3,5 procent) wegens verdenking van concurrentievervalsing. De Europese Commissie is bezorgd over de manier waarop het webwinkelconcern omspringt met externe verkopers die via sites van het techbedrijf hun producten verkopen. Als Amazon schuldig wordt bevonden kan de commissie een miljardenboete opleggen.

Apple

Meer techfondsen staan in de belangstelling. Zo heeft Apple (min 0,3 procent) de eerste computers gepresenteerd met zelfontworpen ARM-chips. Het gaat om een MacBook Air-laptop, een MacBook Pro-laptop en de Mac Mini-desktopcomputer.

Alibaba houdt zijn Singles Day en zette in het eerste halfuur al voor zo'n 48 miljard euro aan spullen om. Het aandeel Alibaba, dat ook een notering heeft in New York, daalde 8,3 procent.

DR Horton

Daarnaast hebben huizenbouwer DR Horton en maker van vleesvervangers Beyond Meat kwartaalresultaten gepubliceerd. DR Horton steeg ruim 9 procent, Beyond Meat leverde zo'n 17 procent in.

Inmiddels is ook duidelijk dat een coronabehandeling van farmaceut Eli Lilly (plus 3 procent) noodtoestemming gekregen heeft gekregen van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA om te worden gebruikt. De therapie met antilichamen zou leiden tot minder ziekenhuisopnames bij mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus.

De euro was 1,1809 dollar waard, gelijk aan de stand bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent duurder op 41,39 dollar. Brentolie kostte 2,9 procent meer op 43,64 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2020 23:44
    quote:

    Kezie schreef op 10 november 2020 22:43:

    Nu eens even rustig afwachten wat er gaat gebeuren, alles is nog steeds niet rozengeur en maneschijn, Corona? Biden en de senaat, Brexit? en wie weet nog wat meer..
    Komende 11 weken komt er zeker geen extra stimulus vanuit de USA, en zelfs als de verkiezingen over 11 weken beslist gaan worden is de kans zeer klein dat er daarna spoedig nog meer stimulus wordt goed gekeurd.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links