Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sportkledingreus Adidas boekt weer winst

HERZOGENAURACH (ANP) - Adidas heeft in het derde kwartaal van het jaar weer winst geboekt. Dat kwam onder meer omdat de Duitse sportkledingreus door de coronapandemie veel meer spullen via internet verkocht en er minder filialen dicht waren vanwege lockdowns.

Onder de streep stond een winst van 577 miljoen euro, tegen 646 miljoen euro vorig jaar. De omzet van Adidas kwam in het derde kwartaal uit op bijna 6 miljard euro. Dat is 7 procent minder dan een jaar eerder. Alleen in Europa werd er op jaarbasis meer verkocht. In het tweede kwartaal nam de omzet nog zeer sterk af en werd er een stevig verlies gedraaid. Adidas verwacht in het vierde kwartaal in grote lijnen dezelfde resultaten te behalen als in het derde. De coronapandemie mag dan niet zorgen voor nieuwe grootschalige lockdownmaatregelen.

In de meetperiode was nog wel zo'n 10 procent van de stenen winkels van Adidas gesloten. Bij de winkels die wel open waren, kwamen minder klanten langs. Overigens was op het hoogtepunt van de lockdownmaatregelen in het tweede kwartaal meer dan 70 procent van de filialen dicht.

Over de verkoop van dochter Reebok heeft Adidas niets bekendgemaakt. Volgens zakenkrant Financial Times azen verschillende investeerders op Reebok. Adidas kocht het Brits-Amerikaanse Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. Met die aankoop hoopte de Duitse sportkledingverkoper een groeibriljant binnen te halen, maar tot nu toe vallen de cijfers tegen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Winst Adidas schiet omhoog
  2. 13 mrt Adidas handhaaft dividend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
adidas AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

adidas AG

224,600 19 apr
-1,300 -0,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links