Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen schieten omhoog na nieuws over coronavaccin

Beurzen schieten omhoog na nieuws over coronavaccin

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schoten maandag begin van de middag omhoog na positief nieuws over het nieuwe coronavaccin van farmaceut Pfizer. Vooral aandelen van bedrijven die erg gevoelig zijn voor de coronacrisis wonnen flink aan beurswaarde. Zo werd het aandeel Air France-KLM op de beurs ruim een kwart meer waard.

De Amsterdamse AEX-index noteerde tussentijds even meer dan 4 procent hoger. Later zakte de koerswinst weer iets terug, tot 3,2 procent op 591,02 punten. De MidKap steeg 4,3 procent tot 862,67 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 6,4 procent. De graadmeter in Madrid kreeg er zo'n 8 procent bij.

Een coronavaccin van Pfizer is volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting. "Dit is een historisch moment", aldus Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen. Ze noemde het een ongekende prestatie dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld. Het bedrijf heeft het vaccin getest op proefpersonen en zegt dat geen sprake was van noemenswaardige veiligheidsproblemen. Het is de bedoeling om voor het eind van het jaar voldoende doses te produceren om 10 tot 20 miljoen mensen in te enten.

Air France-KLM

Air France-KLM was niet het enige bedrijf dat een extreem grote koersuitslag liet zien. Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield werd door beleggers eveneens een kwart hoger gezet. Sportschooluitbater Basic-Fit dikte een kleine 16 procent aan. Daarnaast gingen de financiële fondsen Aegon en ABN AMRO rond de 10 procent omhoog. Het aandeel van Shell werd ruim 9 procent meer waard, geholpen door een olieprijsstijging van eveneens zo'n 9 procent.

Beleggers waren de dag al vrij optimistisch begonnen. De overwinning van de Democraat Joe Biden op president Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgde voor een positief sentiment op de beursvloeren. Beleggers hopen dat de komst van Biden zorgt voor een betere handelsrelatie tussen Europa en de Verenigde Staten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Red_ 9 november 2020 13:37
  Tja eerst zien dan geloven. Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, zouden we toch ook nooit meer griep hoeven te hebben?
  Daarnaast wie gaat vrijwillig zich vaccineren met een vaccin waar de lange termijn gevolgen niet duidelijk van zijn.
  Maar ik ben blij voor mijn aandelen Shell en URW uiteraard :)
 2. forum rang 4 mok 9 november 2020 13:43
  quote:

  Red_ schreef op 9 november 2020 13:37:

  Tja eerst zien dan geloven. Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, zouden we toch ook nooit meer griep hoeven te hebben?
  Daarnaast wie gaat vrijwillig zich vaccineren met een vaccin waar de lange termijn gevolgen niet duidelijk van zijn.
  Maar ik ben blij voor mijn aandelen Shell en URW uiteraard :)
  Ik dacht eerst, misschien kun je beter met aandelen bemoeien, waar je wel verstand van hebt, maar gezien jouw aandelen Shell heb je daar ook weinig kaas van gegeten.
 3. forum rang 5 Daexter 9 november 2020 13:45
  quote:

  Rowi62 schreef op 9 november 2020 13:35:

  Koop nu snel de fondsen van Werledhaven en Unibail. DIe gaan nog verdubbelen als de shorters gaan terugkopen zo EN bij Unibail hoeft die emissie niet meer door te gaan. Pfizer belooft 90% bescherming dat is heel hoog!!!!!
  Hoezo? Fundamenteel zijn die niet gebaat bij een coroana vaccin. De huurders van hun panden zagen al voor Corona de omzetten dalen. Corona heeft dat effect alleen versterkt en versneld. Er is iets structureel mis bij die fondsen, dus terecht dat er veel shorters in zitten. Denk eerder dat een kortstondige opleving, het shortpercentage vergroot
 4. geobeo 9 november 2020 13:48
  quote:

  Jordan Belfort schreef op 9 november 2020 13:44:

  Vind het allemaal wel heel erg snel laat het eerst maar is zien dat het in grote getallen werkt. Maar voor mn aandelen op dit moment niet slecht :)
  Niets bekend over lange termijn effecten (daar zijn phase 3 trials voor).

  Resultaten moeten nog bevestigd worden. Het gaat om voorlopige resultaten.

  Als het allemaal klopt duurt het zeker nog 6 maanden voordat het in voldoende mensen zit. Tot die tijd dus gewoon doormodderen zoals we nu doen.

  Ik zie werkelijk nog 0 reden tot optimisme. Er is de economie gigantische en onherstelbare schade toegedaan. Dat gaan we terug zien in o.a. dikke inflatie. De huizenprijzen kunnen nog makkelijker x2 of 3.
 5. forum rang 4 ramp 2017 9 november 2020 13:49
  quote:

  Makita schreef op 9 november 2020 13:41:

  Veiligheidsstudie naar Pfizer vaccin is pas over 2 weken succesvol afgerond denken ze. Ik zeg dit omdat accuzuur zelfs 100% effectief is tegen Corona, maar zoals je zelf wel kan bedenken totaal onveilig is om in te nemen.
  En arsenicum ook ...
57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links