Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel ziet af van extra heffingen op Chinees staal

Brussel ziet af van extra heffingen op Chinees staal

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Unie ziet af van een nieuwe ronde aan importheffingen op staal uit China en Indonesië. De stap volgt op het intrekken van een klacht van de Europese staalbranchevereniging. Die klacht was de basis van een onderzoek door de Europese Commissie naar de dumppraktijken dat in oktober vorig jaar begon.

Vorige maand werden de invoerheffingen op warmgewalste roestvrijstalen spoelen en platen uit China en Indonesië nog verhoogd naar maximaal 19 procent. Met die maatregelen wil Brussel voorkomen dat goedkoop staal uit die landen op de Europese markt wordt gedumpt, met schadelijke gevolgen voor Europese staalbedrijven zoals bijvoorbeeld de in Amsterdam genoteerde fabrikanten ArcelorMittal en Aperam of het Duitse Thyssenkrupp. Ook op staal uit Taiwan werden hogere tarieven ingevoerd.

De Europese staalbranchevereniging Eurofer had geklaagd dat Chinese en Indonesische staalbedrijven staatssteun hebben gekregen waardoor ze staal onder de kostprijs konden verkopen in Europa. Waarom de klacht van Eurofer is ingetrokken, werd niet gemeld in de verklaring van de commissie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Jopie1962 9 november 2020 10:53
    "Brussel ziet af van extra heffingen op Chinees staal"

    En dan denk ik aan het volgende stukje tekst:

    "Europeanen zijn in tegenstelling tot Amerikanen machtspolitiek verleerd. Ze kijken schaapachtig toe, zien de relatie met China in naïeve handelspolitieke termen, vallen voor Chinese praatjes over win-win en worden straks wakker in een wereld waarin ze niets te zeggen hebben.

    Bron: Rob de Wijk"
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam 47,000 07 mei
+1,090
+2,37%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare