Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zet rally voort na winst Joe Biden

AEX zet rally voort na winst Joe Biden

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met een flinke winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen pakten de rally weer op, na sterke koerswinsten vorige week. De overwinning van de Democraat Joe Biden op president Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgde voor optimisme op de beursvloeren. Ook bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de coronapandemie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,4 procent hoger op 580,62 punten. De hoofdindex won afgelopen week al dik 7 procent. De MidKap klom 1,7 procent tot 840,45 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,7 procent.

De komst van Biden zorgt voor hoop op een betere handelsrelatie tussen Europa en de Verenigde Staten. Zo zou de Duitse regering uitstel willen van het heffen van Europese importtarieven op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten.

ASMI

Alle 25 hoofdbedrijven op het Damrak stonden in het groen. Sterkste stijgers waren chipbedrijf ASMI en staalmaker ArcelorMittal met winsten tot 3,8 procent. In de MidKap gingen luchtvaartcombinatie Air France-KLM en verlichtingsbedrijf Signify aan kop met plussen tot 3,8 procent. Tankopslagbedrijf Vopak en kunstmestmaker OCI waren de enige dalers met minnen van 0,6 procent.

Bij de kleinere bedrijven steeg groothandelsbedrijf B&S Group 1,1 procent dankzij een goed ontvangen handelsbericht. Ook de kwartaalcijfers van detacheerder DPA (plus 2,6 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

Infineon

Infineon klom 2 procent in Frankfurt. De kwartaalresultaten van de Duitse chipmaker lagen in lijn met de verwachtingen. Voor het nieuwe gebroken boekjaar voorziet het concern echter een sterk herstel met een omzetgroei van bijna 23 procent. De Duitse sportkledingverkoper Adidas won 2,6 procent. Volgens zakenkrant Financial Times azen verschillende investeerders op het sportkledingmerk Reebok, dat nu nog in handen is van Adidas.

In Oslo kelderde Norwegian Air 21 procent. De Noorse overheid zal geen extra steun geven aan de financieel geplaagde prijsvechter. Volgens de regering zou verdere steun aan de luchtvaartmaatschappij "geen verantwoord gebruik" van overheidsgeld zijn.

De euro was 1,1887 dollar waard, tegenover 1,1884 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 38,01 dollar. Brentolie kostte ook 2,3 procent meer, op 40,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal
  2. 08:16 AEX wacht rode opening

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Rubicon 9 november 2020 12:24
    quote:

    Trecolore schreef op 9 november 2020 09:48:

    Biden zorgt er zelfs voor dat KLM 4,6 % stijgt. Knap hoor
    Dit is weer zo'n dag dat alles zonder enig voorbehoud gekocht wordt. Bang om de boot (het vliegtuig) te missen. We stegen op Trump, we stijgen op Biden of voor mijn part clown Bassie, maar uiteindelijk komt iedereen weer bij zinnen en gaan economie, werkloosheid en handelsconflicten weer het sentiment beheersen. Zo is het geweest en zo zal het gaan.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links