Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Distributeur B&S Group blijft malaise in reisbranche voelen

Distributeur B&S Group blijft malaise in reisbranche voelen

LUXEMBURG (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group blijft kampen met de negatieve impact van de coronacrisis in de reisbranche. Dat zorgt voor aanhoudend mindere verkoopprestaties op luchthavens en cruiseschepen.

Het herstel dat in segmenten zoals Health & Beauty en de likeurdivisie is ingezet, wordt door de malaise in de reisbranche tenietgedaan. Ook spreken de huidige geopolitieke ontwikkelingen en de verdere verspreiding van het coronavirus niet in het voordeel van de onderneming.

B&S houdt zich onder meer bezig met de bevoorrading van cruiseschepen die vanwege de crisis veelal aan de kade blijven. Verder exploiteert het bedrijf tientallen elektronicawinkels op luchthavens wereldwijd.

Herstel

Verder is B&S ook wereldwijd distributeur van alle grote drank- en parfummerken. Zo levert het bedrijf de parfums die te koop zijn bij Kruidvat. Ook is B&S verantwoordelijk voor het assortiment deodorants, scheermesjes en shampoos bij Action.

Volgens topman Tako de Haan was in het derde kwartaal van het jaar sprake van herstel ten opzichte van de eerste jaarhelft. Na de eerste negen maanden van 2020 resteerde voor het bedrijf een omzet van 1,3 miljard euro. Dat was 5,3 procent minder dan een jaar eerder. In het derde kwartaal viel de omzet op jaarbasis 2,1 procent lager uit. De financiële positie van het bedrijf bleef naar eigen zeggen stabiel.

B&S zal na de publicatie van de jaarcijfers over 2020 begin volgend jaar met een aangescherpte strategie komen voor de periode tot en met 2023.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. bambricks 9 november 2020 07:47
  quote:

  longshort schreef op 9 november 2020 07:39:


  Ja je wordt echt gek van die IEX, elke keer hetzelfde liedje.
  negatieve insteek


  Geheel mee eens , Ik schrok bij het lezen van de kop.

  Als je verder leest is er relatief veel omzet geweest in het derde kwartaal de daling t.o.v. vorig jaar is in het derde kwartaal teruggebracht naar 2,1 % .

  De kop zou moeten zijn ondanks malaise in reis branche toch een inhaalslag in omzet voor B &S.
 2. forum rang 4 Bob777 9 november 2020 07:51
  Berichten zijn dan wel negatief maar ik neem aan dat de meeste mensen wel kunnen rekenen en een omzet daling van 5,3% vertegenwoordigd niet een koersdaling van 40% dus er zit nog voldoende opwaarts potentieel in dit aandeel. Als 10% van hun business (luchtvaart en cruises) voor 100% op hun gat ligt en mensen nu nog een beetje bang zijn om in grote groepen naar een fysieke winkel te gaan hoe ziet het er dan uit als die corona achter de rug is.
  Voor 6,19 euro leg je ze gewoon een jaar op de plank en kun je ze in december 2021 voor meer dan 10 euro verkopen.
 3. bambricks 9 november 2020 08:08
  Bij een eventuele terugval koop ik ze wel weer bij.

  Waarschijnlijk kijken de grotere investeerders aan tegen de afschrijving van goodwill op shops op de luchthaven. Gezien de schulden is een gezonde balans natuurlijk een must.
  De onzekerheid van het virus en wanneer de reis- en cruise markt weer op pikt geeft een negatieve invloed op de koers ontwikkeling.

  Ik voorzie dat die omzet in Health goede marges heeft. Het is natuurlijk niet kies om daar veel tam tam over te maken in deze tijd. Maar waar veel vraag is en veel doorzet kun je wel bedenken dat dit met een goede marge wordt gerealiseerd.
 4. forum rang 4 FlashHenk 9 november 2020 13:32
  quote:

  longshort schreef op 9 november 2020 07:57:


  Dat denk ik dus ook..gewoon lekker vasthouden en je niet gek laten maken door media en bv laatst die zinloze VEB.  De VEB is allesbehalve zinloos. Dat u daarop zinspeelt maakt dat uw bijdrage al bij voorbaat niet serieus te nemen is.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

B&S Group SA

6,970 03 dec
+6,970 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links