Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis houdt omzet stabiel ondanks coronadruk

Boskalis houdt omzet stabiel ondanks coronadruk

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft naar eigen zeggen een goed derde kwartaal achter de rug. Het bedrijf voelde de druk van de coronacrisis, maar hield zijn omzet stabiel vergeleken met de eerste twee kwartalen. Specifieke getallen noemde Boskalis niet. De onderneming houdt vast aan zijn verwachting voor een bedrijfsresultaat (ebitda) dat ongeveer gelijk komt te liggen aan dat van volgend jaar.

Bij de baggeractiviteiten voelde Boskalis wel druk. Een deel van de vloot lag in het derde kwartaal stil, maar daar stond een goede bezettingsgraad bij een ander deel tegenover zodat de resultaten uiteindelijk op orde bleven. Bij de afdeling die diensten verleent voor de energiesector steeg de omzet ten opzichte van het eerste halfjaar. De aanleg van windparken op zee was daarbij een belangrijke drijver.

Boaskalis zag zijn orderboek licht afnemen tot 4,4 miljard dollar. Dat biedt het bedrijf "een goede uitgangspositie" Er worden nog wel genoeg aanbestedingen voor projecten uitgeschreven, maar door de coronacrisis duurt het langer voordat die afgerond zijn en tot nieuwe opdrachten leiden. Boskalis heeft een "zeer solide" kaspositie die verder werd versterkt in het derde kwartaal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Boskalis Westminster Koninklijke 26,340 12:45
    -0,120
    -0,45%
  2. HAL Trust 147,000 12:49
    -0,600
    -0,41%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare