Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verzekeraar Allianz krikt nettowinst op ondanks coronacrisis

Verzekeraar Allianz krikt nettowinst op ondanks coronacrisis

MÜNCHEN (AFN/RTR) - Allianz had in het derde kwartaal wederom last van de coronacrisis, maar de Duitse verzekeraar toonde naar eigen zeggen wel veerkracht. In de zomermaanden gingen de resultaten over de gehele linie niet meer zo hard omlaag als in de voorgaande periode. Ook ging er verrassend een hogere nettowinst in de boeken.

De omzet zakte op jaarbasis ruim 6 procent tot 31,4 miljard euro, terwijl het operationele resultaat bijna 3 procent lager uitkwam op 2,9 miljard euro. In het tweede kwartaal ging dat laatste winstcijfer nog met zo'n 19 procent omlaag. Onder de streep hield Allianz dit keer bijna 6 procent meer over dan een jaar eerder, met 2,1 miljard euro. De toegenomen nettowinst dankt het concern aan goede resultaten uit investeringen.

Vanwege de onzekerheden rondom de coronacrisis gaf de verzekeraar opnieuw geen prognose voor heel het jaar af. Ook heeft het concern besloten zijn eerder al opgeschorte aandeleninkoopprogramma voor dit jaar niet langer uit te voeren. Volgens dat programma had Allianz eigenlijk nog voor 750 miljoen euro aan aandelen in moeten kopen.

De virusuitbraak bracht Allianz, en ook andere verzekeraars, eerder dit jaar in een lastig parket. De pandemie zorgt aan de ene kant voor hogere claims door gecancelde evenementen en andere problemen waar bedrijven mee kampen. Tegelijkertijd sluiten consumenten bijvoorbeeld minder reis- of autoverzekeringen af.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 3,569 18 jun
-0,203
-5,38%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links