Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen op Wall Street zetten opmars door

Beurzen op Wall Street zetten opmars door

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. De afgelopen dagen gingen de graadmeters op Wall Street al flink omhoog ondanks onzekerheid over wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Verder kijken beleggers uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat later op de dag komt. De chipsector staat ook in de belangstelling na goede resultaten van Qualcomm.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,4 procent in de plus op 28.271 punten. De brede S&P 500 steeg 1,7 procent tot 3503 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 2,1 procent tot 12.041 punten.

De verkiezingen in de VS zijn twee dagen na de stemming nog altijd niet beslist. Een aantal belangrijke staten is nog aan het tellen, maar de Democratische presidentskandidaat Joe Biden lijkt de beste kans te hebben om verkozen te worden. Mogelijk komt donderdag een beslissing, al zal een zege voor Biden vrijwel zeker door de huidige president Donald Trump worden aangevochten.

Fed

De Fed zal vermoedelijk niets veranderen aan zijn rentetarieven. Waar op de beurzen vooral naar uitgekeken wordt is de uitleg die de centrale bank daarbij geeft over de stand van de economie. Ook een mogelijke nieuwe oproep tot meer steun vanuit de overheid zal aandachtig worden bekeken.

Op macro-economisch gebied viel op dat het aantal steunaanvragen nauwelijks meer gedaald is. Dat kan erop duiden dat het herstel van de Amerikaanse economie begint te vertragen.

Bedrijfscijfers

Tenslotte verwerkt Wall Street ook de nodige bedrijfscijfers. Chipmaker Qualcomm zag de omzet en winst flink stijgen en is ook optimistisch over het lopende kwartaal, mede door de verdere uitrol van 5G-technologie en steeds meer verkoop van smartphones die van dat snelle netwerk gebruik kunnen maken. Het aandeel won 12 procent. Ook andere chipbedrijven kregen door de resultaten van Qualcomm een steuntje in de rug. Zo stegen Intel en Advanced Micro Devices (AMD) tot 1,5 procent.

Autofabrikant General Motors (GM) verraste met relatief sterke cijfers en kreeg er 3,5 procent bij. Met name de verkoop van pick-ups en SUV's liep goed en het bedrijf boekte een hogere winst dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links