Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Commerzbank voorziet meer zwaar weer door coronacrisis

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse bank Commerzbank heeft ook in het derde kwartaal veel last gehad van de coronacrisis. De baten van de bank vielen lager uit dan waar analisten op hadden gerekend. Commerbank waarschuwde bovendien dat het aantal slechte leningen nog kan toenemen nu de pandemie weer opleeft.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet met iets meer dan 2 miljard euro zo'n 7 procent lager uit dan vorig jaar. De bank zette 272 miljoen euro opzij voor leningen die mogelijk niet meer terug worden betaald. Door kosten voor reorganisaties schreef Commerzbank bovendien rode cijfers met een verlies van 69 miljoen euro.

Commerzbank heeft het al een tijdje moeilijk nadat topman Martin Zielke besloot de handelstak af te bouwen en meer op lenen in te gaan zetten. Met de aanhoudende lage rentestand is dat echter een moeilijke markt om geld aan te verdienen. Banken met een handelstak verdienden de afgelopen tijd juist veel omdat door de onrust vanwege de coronacrisis meer in aandelen wordt gehandeld dan normaal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COMMERZBANK AG
Commerzbank AG

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 drooglegging 5 november 2020 08:36
    Het afstoten van die handelstak is ongelukkig, daar komt nu juist de 4-5X hogere winsten vandaan, ook weer in Q4 natuurlijk.

    Het sprookje ING-Commerzbank is over, het momentum is voorbij, hoe graag de ECB ook gelukkige huwelijken voorbij ziet komen.

    Met alleen "lenen" ga je het met de blijvend wegzakkende rente niet meer overleven, op nul(0) procent marge maakt niemand geld, maar in Duitsland kan alles!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links