Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Roestvrijstaalconcern Aperam rekent op groei

Roestvrijstaalconcern Aperam rekent op groei

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam verwacht dat het resultaat in het huidige vierde kwartaal zal groeien ten opzichte van een kwartaal eerder. De schuld van het concern zal verder afnemen, zo denkt Aperam ook.

In het derde kwartaal zette Aperam een bedrijfsresultaat (ebitda) van 65 miljoen euro in de boeken. Dat was 49 miljoen euro een kwartaal eerder. De winst bedroeg 24 miljoen euro, tegen 21 miljoen euro een meetperiode eerder. Er werd 432.000 ton staal verscheept.

Aperam heeft de afgelopen tijd veel last gehad van de coronapandemie. De vraag naar staal nam af en Aperam moest fabrieken sluiten om de gezondheid van werknemers niet in gevaar te brengen. Er werden forse maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Ook werd het aandeleninkoopprogramma stopgezet.

Topman Timoteo Di Maulo constateerde dat de activiteiten van Aperam voorzichtig terugkeerden naar een normale situatie en alle fabrieken operationeel zijn. Wel waarschuwde hij voor de uitdagende marktomstandigheden en onzekerheden rondom de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam 47,000 07 mei
+1,090
+2,37%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare