Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijs stijgt, goudprijs daalt in spannende verkiezingsrace

Olieprijs stijgt, goudprijs daalt in spannende verkiezingsrace

NEW YORK (AFN) - De goudprijs en de prijs voor koper gingen woensdag omlaag, terwijl de olieprijs een stijging liet zien. Handelaren verliezen voorzichtig het vertrouwen in een snelle uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Die mogelijke onduidelijkheid maakt de financiële markten enigszins nerveus. Ook de openingsindicatoren voor de Amerikaanse beurshandel waren erg beweeglijk.

Daarbij wordt op elke krantenkop of vroege aanwijzing over een mogelijke overwinning van Donald Trump of Joe Biden gereageerd. De zittende Amerikaanse president Trump lijkt opnieuw de opiniepeilingen te hebben getrotseerd, met winst in belangrijke staten als Florida en Texas. Dat lijkt volgens kenners een snelle gang van Joe Biden naar het Witte Huis in de weg te staan.

Goud verloor zijn glans en werd bijvoorbeeld ingeruild voor dollars. De olieprijs ging met enige procenten omhoog. Grondstofhandelaren wijzen er daarbij op dat de oliemarkt baat heeft bij een overwinning van Trump, omdat het dan onwaarschijnlijk is dat bijvoorbeeld de Iraanse aanvoer terugkeert. Tijdens zijn presidentschap nam Trump een hard standpunt in tegen belangrijke producenten als Iran en Venezuela.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD) kopen verkopen
SHELL PLC kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.