Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biotechnoloog Moderna ligt op koers met coronamiddel

CAMBRIDGE (AFN/RTR) - De Amerikaanse biotechonderneming Moderna verwacht volgende maand de eerste gegevens te rapporteren van proeven met een kandidaat-medicijn tegen corona. Met dat vooruitzicht is het bedrijf een van de de eerste farmaceutische concerns dat een stip op de horizon zet als het gaat om het toetsen van de effectiviteit van een vaccin.

Moderna is een van de koplopers als het gaat om de wereldwijde zoektocht naar een coronavaccin. Een onafhankelijke commissie zal naar verwachting in november een tussentijdse evaluatie uitvoeren van de lopende studie in een laat stadium met 30.000 vrijwilligers.

In de tweede helft van november verwacht Moderna de gevraagde veiligheidsgegeven van het middel van twee maanden aan de Amerikaanse Food and Drug Administration te kunnen presenteren. Daarna zal het een aanvraag voor een vergunning voor noodgebruik indienen.

WHO

Moderna sloot overeenkomsten met de Amerikaanse regering en verschillende andere landen voor leveringen van het vaccin. Ook is het bedrijf in gesprek met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dan gaat het naast leveringen ook om de prijs.

Moderna, dat nog geen goedgekeurde producten op de markt heeft, is een van de weinige bedrijven in de laatste tests voor het vaccin, samen met grote medicijnfabrikanten zoals Johnson & Johnson en Pfizer Inc. Volgens Moderna-topman Stéphane Bancel staat het bedrijf voor zijn belangrijkste jaar in zijn bestaan als het middel in 2021 op de markt komt.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 börse.de 29 oktober 2020 14:27
    De concurrentie strijd is moordend, alles quick en dirty en dat zal zeker nog wel de nodige problemen (onverwachte bijwerkingen, verdelingen en beschikbaarheden) met zich mee brengen. Ik het er geloof in dat ergens in voorjaar 2021 we Corona toch voor een 50-70% aan banden hebben gelegd
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links