Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronamiddel Veklury stuwt omzet farmaceut Gilead

NEW YORK (AFN) - Het coronamiddel van de Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences was in de eerste maanden dat het beschikbaar is goed voor een omzet van bijna 900 miljoen dollar. Dat meldde Gilead in een handelsupdate over het derde kwartaal.

Het antivirale middel Veklury (met het actieve bestanddeel remdesivir) was volgens het concern het eerste middel dat van de Amerikaanse toezichthouder FDA de goedkeuring kreeg. De verkoophausse van het middel stuwden de resultaten van de farmaceut.

Gilead sloot het kwartaal af met een omzet van bijna 6,6 miljard dollar. Dat was flink meer dan de 5,6 miljard dollar een jaar eerder. Met de Veklury-verkopen wist Gilead de verwachtingen in de markt ruimschoots te overtreffen. Ook president Donald Trump kreeg het middel toegediend toen hij het virus onder de leden had. Het middel werd met name in de VS verkocht.

Gilead haalt overigens het grootste deel van zijn omzet uit medicijnen tegen hiv en aids. Die waren in het afgelopen kwartaal goed voor een omzet van bijna 4,6 miljard dollar, tegen 4,2 miljard dollar een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos 62,920 17:35
+1,940
+3,18%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare