Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verkoopgolf op beurzen, Heineken zakt na reorganisatie

Verkoopgolf op beurzen, Heineken zakt na reorganisatie

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Heineken ging woensdag onderuit op het Damrak na de aankondiging van een grote reorganisatie door de bierbrouwer. Ook telecomconcern KPN werd lager gezet, ondanks een verhoging van de winstverwachting. De Europese beurzen stonden diep in het rood. De vrees voor de economische impact van de tweede coronagolf zorgde voor een brede verkoopgolf op de markten. Daarnaast verwerkten beleggers de resultaten van grote bedrijven als PSA en Deutsche Bank.

De AEX-index op Beursplein 5 raakte in de ochtendhandel 2 procent kwijt op 534,77 punten. De MidKap leverde 2,6 procent in tot 772,60 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 3,5 procent achteruit.

Alle 25 AEX-bedrijven verloren terrein. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield en verzekeraar Aegon waren de grootste dalers met minnen van 6,7 en 5,8 procent. Heineken zakte 4,5 procent. De bierbrouwer gaat vanwege de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De uitgaven voor medewerkers op het hoofdkantoor en regionale kantoren moeten met ongeveer 20 procent omlaag, waardoor banen verloren gaan. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten.

KPN

KPN verloor dik 3 procent. Het telecomconcern is positiever geworden over de winstgevendheid in heel 2020, dankzij solide prestaties in het derde kwartaal en kostenbesparingen. KPN blijft wel tegenwind voelen door de coronacrisis, met name bij de zakelijke tak omdat bedrijven terughoudender zijn met uitgaven voor telecomdiensten. Bij de kleinere bedrijven was ICT Group (plus 8,8 procent) een positieve noot. De automatiseerder voerde de omzet afgelopen kwartaal verder op.

In Frankfurt daalde Deutsche Bank 3,8 procent. De grootste bank van Duitsland wist in het derde kwartaal weer winst te boeken, na een stevig verlies een jaar eerder. De bank profiteerde met name van kostenbesparingen door het schrappen van duizenden banen. Aston Martin steeg 17 procent in Londen. Het Duitse autoconcern Daimler (min 4 procent) wil zijn belang in de Britse sportwagenmaker uitbreiden.

PSA

PSA zakte 5,6 procent in Parijs. De eigenaar van Peugeot en Citroën zag de autoverkopen fors dalen door de coronacrisis. Carlsberg daalde 0,3 procent in Kopenhagen. De Deense bierbrouwer verhoogde zijn verwachtingen na een sterk derde kwartaal.

De euro was 1,1751 dollar waard, tegenover 1,1824 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,6 procent tot 38,15 dollar. Brentolie werd 2,9 procent goedkoper op 40,02 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 728,48 11 jun
  +3,03
  +0,42%
 2. Heineken 97,940 11 jun
  -0,080
  -0,08%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links