Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ICT Group profiteert van kostenbesparingen en overname

ICT Group profiteert van kostenbesparingen en overname

ROTTERDAM (AFN) - Automatiseerder ICT Group heeft de omzet in het derde kwartaal verder opgevoerd. Het bedrijf profiteerde daarbij van de recente overname van Proficium, maar wist ook op eigen kracht de opbrengsten te verhogen. Dankzij kostenbesparingen steeg de winstgevendheid aanzienlijk.

De omzet in het afgelopen kwartaal nam ten opzichte van een jaar eerder met 7 procent toe tot 38,3 miljoen euro. Als de overname van detacherings- en adviesbureau Proficium niet wordt meegerekend, was er sprake van 3,5 procent groei. Het bedrijfsresultaat (ebitda) viel bijna de helft hoger uit dan een jaar eerder op 4,7 miljoen euro.

ICT Group had wel enige last van de coronacrisis. Die zorgde er met name voor dat de detachering van personeel bij andere bedrijven minder goed verliep.

ICT Group kijkt met redelijk veel vertrouwen naar de nabije en verre toekomst. De onderneming verwacht in de tweede helft van dit jaar een hogere omzet te behalen dan in de eerste zes maanden van 2020. Op de lange termijn verwacht het bedrijf verder te profiteren van de verdere digitalisering bij veel organisaties.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ICT Group

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ICT Group 14,000 17:27
-0,300
-2,10%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare