Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Eindhovense chipmaker NXP rekent op goed slotkwartaal

EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker NXP Semiconductors rekent dit jaar op een goed slotkwartaal, ondanks de coronacrisis. Volgens de Eindhovense onderneming trekken de resultaten al weer stevig aan. Het lukt NXP onder meer om te profiteren van betere omstandigheden in de auto-industrie, terwijl ook de situatie op andere eindmarkten herstelt.

In de voorbije periode liepen de opbrengsten al met een kwart op tot 2,3 miljard dollar. Aan de toename komt voorlopig nog geen einde, denkt NXP. Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een omzet tussen de 2,4 miljard en 2,5 miljard dollar, wat optimistischer is dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Ook met het bedrijfsresultaat gaat het volgens NXP de goede kant op. Onder de streep was afgelopen periode nog wel sprake van een nettoverlies van 22 miljoen dollar. Maar daarmee was het tekort al weer behoorlijk teruggedrongen vergeleken met de drie maanden ervoor.

"De herstellende markten, samen met onze sterke productportfolio en betrokkenheid van klanten, geven ons het vertrouwen om in 2021 een sterke groei te blijven realiseren", zegt topman Kurt Sievers in een toelichting.

NXP is de grootste producent van chips voor de auto-industrie. In het tweede kwartaal ging het bedrijf nog gebukt onder de malaise in die sector. Door de coronacrisis sloten automakers wereldwijd fabrieken en werden minder auto's verkocht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
NXP Semiconductors NV

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASML Holding 584,200 16 jun
  +5,700
  +0,99%
 2. NXP Semiconductors NV 200,260 16 jun
  -2,730
  -1,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links