Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Miljardenovername in Canadese olie- en gassector

TORONTO (AFN/RTR) - Het Canadese olie- en gasbedrijf Cenovus Energy neemt in een deal ter waarde van 23,6 miljard dollar zijn kleinere branchegenoot Husky Energy over. Daardoor ontstaat de op twee na grootste olie- en gasproducent van Canada, met een productie van het equivalent van 750.000 vaten olie per dag.

De overnamedeal is inclusief schuld en wordt geheel in aandelen afgehandeld. Door de samenvoeging moet jaarlijks voor 1,2 miljard dollar aan financiële voordelen worden behaald. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Cenovus Energy. Het is de bedoeling dat de overname in het eerste kwartaal van 2021 wordt afgerond.

De laatste tijd vinden er meer grote fusie- en overnamedeals plaats in de oliesector. Door de coronacrisis is de olie-industrie hard geraakt en door te fuseren willen oliebedrijven sterker staan om de uitdagende marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare