Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam op verlies

Hoofdindex Amsterdam op verlies

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen overwegend omlaag, terwijl beleggers een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerkten. Op het Damrak zijn onder meer Unilever, RELX, Besi, Flow Traders, Intertrust en Sligro met cijfers naar buiten gekomen. Daarnaast bleef de blik gericht op de onderhandelingen in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde kort na de aanvang van de handel in New York 0,4 procent in de min op 555,02 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 824,77 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt daalden tot 0,2 procent. Parijs stond vlak.

Grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een min van 5,6 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD was de sterkste stijger, met een plus van 1,6 procent. RELX verloor 0,7 procent. De vakbeursdivisie van de informatieleverancier zadelt de onderneming op met de nodige problemen. Door de coronacrisis zijn veel vakbeurzen afgelast. Bij de overige drie divisies was afgelopen kwartaal wel sprake van herstel.

Unilever

Unilever won 0,4 procent. Het levensmiddelenconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Exclusief deze effecten steeg de omzet echter met 4,4 procent. Unilever profiteerde daarbij van een hoger verkoopvolume in ontwikkelde en opkomende markten en iets hogere verkoopprijzen.

In de MidKap sloot Flow Traders (min 7,8 procent) de rij. De beursintermediair behaalde afgelopen kwartaal lagere resultaten dan in het tweede kwartaal, toen werd geprofiteerd van verhoogde handelsvolumes door de onrust op de financiële markten. KBC Securities verlaagde het advies voor het aandeel. Financieel dienstverlener Intertrust zakte dik 5 procent na een forse daling van de kwartaalwinst. Besi verloor 0,8 procent. Het chipbedrijf zag de omzet op kwartaalbasis dalen, maar presteerde volgens analisten wel beter dan verwacht.

Sligro

Sligro won ruim 2 procent bij de kleinere bedrijven. De omzet van het groothandelsbedrijf nam in het derde kwartaal opnieuw af, maar de daling was minder groot dan in de eerste jaarhelft. Elders in Europa trok luchtvaartgroep IAG de aandacht. Het moederbedrijf van British Airways en Iberia is door de opleving van het coronavirus somberder geworden over de prestaties dit jaar. Aanvankelijk daalde het aandeel in Londen, maar tussentijds sloeg het sentiment om naar een plus van bijna 3 procent.

De euro was 1,1826 dollar waard, tegen 1,1869 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 40,62 dollar. Brentolie kostte ook 1,5 procent meer, op 42,34 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

694,62 18:05
+0,49 +0,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links