Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tesla hoger op afwachtende beurzen New York

Tesla hoger op afwachtende beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend. Beleggers op Wall Street blijven wachten op een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. De bouwer van elektrische auto's Tesla zat behoorlijk in de lift dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Ook werden nieuwe gegevens gemeld over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 28.240 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3441 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 11.516 punten.

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en minister van Financiën Steven Mnuchin zijn al de hele week aan het praten over een steunpakket. Pelosi zei optimistisch te zijn over een deal, maar de kans dat er voor de verkiezingen van 3 november een afgehamerde overeenkomst ligt, lijkt gering.

Tesla

Het aandeel Tesla ging in de eerste handelsminuten meer dan 3 procent omhoog. De automaker sloot voor de vijfde keer op rij een kwartaal af met winst. Verder ligt het bedrijf op koers om dit jaar een half miljoen auto's af te leveren.

De koers van Coca-Cola steeg daarnaast ruim 1 procent. De omzet en winst gingen afgelopen kwartaal omlaag omdat er nog steeds veel minder frisdrank wordt verkocht aan de horeca en evenementenbranche vanwege de coronapandemie, maar de resultaten waren wel beter dan gedacht.

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 FairValue 22 oktober 2020 17:41
  In een jaar tijd 900 miljoen aan waarde aan het bedrijf toegevoegd (ex aandelen uitgifte) Marktkapitalisatie in een jaar tijd met met meer dan 350 miljard toegenomen!

  Zonder carbon kredits geen winst en Tesla verlaagt veel prijzen terwijl de concurrentie net op stoom begint te komen. Als je het lijntje doortrekt maakt dit bedrijf als de inkomsten uit kredits weg zijn gevallen niet eens winst meer. En dan 6 keer over de kop...

  Mega bubbel maar voedt het lekker IEX.
 2. forum rang 6 beleggertje2020 22 oktober 2020 18:54
  Ha ha Q4 wordt straks een drama voor de beurzen ! Mooi hoor ! Gruwelijk stijgende huizenprijzen wil gewoon zeggen dat het geld veel minder waard wordt . De werknemers zullen er nauwelijks iets bij krijgen kwa loon terwijl ze dadelijk veel minder waar kunnen kopen door al dat bijgedruk . Dat wordt wel de werkelijkheid . Daar gaan de beurzen binnenkort nog op anticiperen ! Als consumenten het laten afweten door geldgebrek tgv ontslagen en steeds lagere en lagrere uitkeringen, dan laten de investeerders het op een gegeven moment ook af weten ! Dus er komt zowieso een grote beurscrash aan. Nog effe wachte tot 2021 maar dan komt ie !
 3. forum rang 6 beleggertje2020 22 oktober 2020 19:00
  quote:

  FairValue schreef op 22 oktober 2020 17:41:


  In een jaar tijd 900 miljoen aan waarde aan het bedrijf toegevoegd (ex aandelen uitgifte) Marktkapitalisatie in een jaar tijd met met meer dan 350 miljard toegenomen!

  Zonder carbon kredits geen winst en Tesla verlaagt veel prijzen terwijl de concurrentie net op stoom begint te komen. Als je het lijntje doortrekt maakt dit bedrijf als de inkomsten uit kredits weg zijn gevallen niet eens winst meer. En dan 6 keer over de kop...

  Mega bubbel maar voedt het lekker IEX.

  Ik zie TESLA binnenkort nog 90% inelkaar duikelen. Ze leven nog dankzij emissierechten die ze verkopen. als ze dat niet hadden waren ze gewoon failliet gegaan , ingegeven door de United Nations agenda blijven ze nog effe wat langer leven. Bedrijven als Toyota nemen straks het heft in handen en vegen Tesla finaal van de kaart . Laat me niet lache. Trump komt gewoon aan de macht en schrapt die hele UN-agenda ! Trump gaat voor de mensen die in de USA hun geld willen verdienen ! Simple is that !
 4. W. Buffetkast 22 oktober 2020 19:54
  quote:

  beleggertje2020 schreef op 22 oktober 2020 19:00:


  [...]
  Ik zie TESLA binnenkort nog 90% inelkaar duikelen. Ze leven nog dankzij emissierechten die ze verkopen. als ze dat niet hadden waren ze gewoon failliet gegaan , ingegeven door de United Nations agenda blijven ze nog effe wat langer leven. Bedrijven als Toyota nemen straks het heft in handen en vegen Tesla finaal van de kaart . Laat me niet lache. Trump komt gewoon aan de macht en schrapt die hele UN-agenda ! Trump gaat voor de mensen die in de USA hun geld willen verdienen ! Simple is that !  Wat n onzinbericht dit. En dat zeg ik terwijl ik niet eens Tesla heb. Vond ze te duur, maar dat dacht ik 3, 5 en 8 jaar geleden ook. Zie waar ze staan. Tesla is geen autobedrijf, het is de energie transitie leverancier vd toekomst. Battery giga factories, solar panels goedkoper dan dakpannen, infrastructuur tunnel netwerk en een CEO die zo geniaal en vooruitstrevend is dat geen roadblock te hoog is, laat staan naar mars gaan. Ik ga ze maar eens kopen
 5. forum rang 5 FlashHenk 22 oktober 2020 21:44
  quote:

  FlashHenk schreef op 22 oktober 2020 20:30:


  De waardering van Tesla is nu ongeveer een $1,000,000 miljoen per geleverde auto. Voor de traditionele autobouwers is dat ongeveer tussen $10,000-$20,000. Maar ja, die maken dan ook winst per gebouwde auto en dat is wel erg ouderwets natuurlijk.


  Moet zijn $1 miljoen (niet een miljoen miljoen).
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links