Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Logistiek vastgoedfonds WDP scherpt winstprognose aan

Logistiek vastgoedfonds WDP scherpt winstprognose aan

WOLVERTEM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP heeft de winstprognose voor heel het jaar aangescherpt. Dat deed de onderneming bij de presentatie van de resultaten over de eerste negen maanden van het jaar.

WDP rekent voor heel het jaar nu op een winst per aandeel, op basis van de boekhoudmethode EPRA, van 1,00 euro. Bij een eerdere verwachting werd nog gerekend met een bandbreedte, van 0,95 euro tot 1,00 euro. Het resultaat zou aan de bovenkant van die vork uitkomen. WDP benadrukt overigens wel dat de vooruitzichten onder voorbehoud zijn van het uitblijven van zware negatieve gevolgen van mogelijke coronagolven en lockdowns.

Het bedrijf zegt wel een goede positie te hebben om de coronacrisis te doorstaan. De balans is robuust, de liquiditeitspositie is solide en de vastgoedportefeuille is breed en "cruciaal voor de bevoorradingsketen". Daar komt bij dat de vraag naar logistiek vastgoed blijft doorzetten. WDP heeft logistiek vastgoed in de Benelux en in Roemenië.

In de eerste negen maanden van het jaar kwam de winst per aandeel uit op 0,76 euro. Dat is 8 procent meer dan een jaar eerder. De EPRA-winst is concreet 131,2 miljoen euro, 15 procent meer dan vorig jaar. De bezettingsgraad bedroeg eind september 98,4 procent. Dat was eind december 98,1 procent. Het bedrijf bevestigde het voorgenomen brutodividend van 0,80 euro per aandeel voor 2020.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
WDP

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

WDP 29,080 09:30
-0,080
-0,27%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare