Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daimler verwacht prognose te kunnen verhogen

Daimler verwacht prognose te kunnen verhogen

STUTTGART (AFN) - De Duitse automaker Daimler denkt zijn vooruitzichten voor heel 2020 binnenkort opwaarts bij te kunnen stellen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz presteerde in het voorbije kwartaal boven de eigen verwachtingen. Door een sneller dan voorzien herstel van de autoverkopen in combinatie met kostenbesparingen, valt het bedrijfsresultaat veel hoger uit dan kenners hadden verwacht.

Op basis van voorlopige cijfers meldt Daimler een bedrijfsresultaat (ebit) van bijna 3,1 miljard euro. Onder analisten was de consensus dat dit resultaat in het derde kwartaal op 1,9 miljard euro uit zou komen. Ook de vrije kasstroom viel hoger uit dan verwacht.

Daimler schreef in het tweede kwartaal nog dieprode cijfers. Onlangs meldde het concern al dat vooral in september de autoverkopen sterk opleefden. Het bedrijf, dat volgende week zijn definitieve kwartaalcijfers presenteert, houdt nog wel een slag om de arm. Bij de positievere vooruitzichten gaat de automaker ervan uit dat er geen nieuwe volledige lockdown komt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Daimler
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Daimler 73,760 10 mei
    +0,350
    +0,48%
  2. DAIMLER AG 73,520 10 mei
    +0,260
    +0,35%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare