Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Noors staatsfonds wordt weer rijker

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds is in het derde kwartaal meer waard geworden. De beleggingen van het fonds werden 4,3 procent meer waard, ofwel 412 miljard kroon (37,7 miljard euro). In de eerste helft van het jaar had het fonds nog een negatief rendement van 3,4 procent. Het fonds heeft een waarde van ongeveer 1 biljoen euro.

De Noren beleggen de opbrengsten van de olieindustrie in hun land in duizenden beursgenoteerde bedrijven. Die aandelen leverden in het afgelopen kwartaal een rendement van 5,7 procent op. Daarnaast steken ze geld in obligaties en vastgoed. De rendementen op die investeringen waren met 1,1 procent en 0,9 procent een stuk lager.

Onzekerheid vanwege het coronavirus speelt nog een flinke rol op de aandelenmarkten, zegt de nieuwe topman van het investeringsfonds Nicolai Tangen. Over zijn aanstelling was veel te doen, mede omdat hij het door hem opgerichte hedgefonds in eerste instantie niet had afgestoten. Daardoor kon belangenverstrengeling ontstaan.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. twintrader 15 oktober 2020 16:52
    Dus de baas heeft ook nog een hedgefund?!

    Dan lijkt belangenverstrengeling wel erg logisch!

    Losstaand van voorkennis in het aan en verkopen van bepaalde fondsen, kan dat hedgefund natuurlijk gigantisch profiteren van de KENNIS die hij opdoet bij dat staatsfonds. De analisten die flink werk steken in het onderzoeken naar bepaalde aandelen, zien hun werk dus weglopen naar dat hedgefund!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links