Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

KBC verlaagt advies Fagron van buy naar hold

KBC verlaagt advies Fagron van buy naar hold

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt zijn beleggingsadvies voor apothekenleverancier Fagron van buy naar hold. Het koersdoel blijft gelijk, op 21,5 euro. Volgens de bank vallen de resultaten in Europa wat tegen in het derde kwartaal. Daarbij is de koers van het aandeel de laatste tijd al sterk gestegen.

Er was een wat lagere vraag naar planbare zorg in Europa door het coronavirus, wat zijn weerslag had op het onderdeel Compounding Services, waar geneesmiddelen op maat worden gemaakt vanuit de bereidingsapotheken. Vooral ouderen zijn nog steeds terughoudend om naar de dokter of apotheek te gaan.

Kenners van ING benoemen ook de wat tegenvallende resultaten in Europa en Noord-Amerika. De bank merkt op dat de concurrentie voor het onderdeel Compounding Services in Nederland is toegenomen. De verkoop in die divisie is op jaarbasis met 20 procent gedaald. ING handhaaft een hold-advies met een koersdoel van 18,5 euro.

Explosieve groei

De markt in Latijns-Amerika liet volgens KBC een onverwachte explosieve groei zien. De vergelijkbare omzet van Fagron werd in het derde kwartaal met ruim 10 procent opgevoerd.

Het aandeel Fagron noteerde dinsdagochtend omstreeks 10.10 uur 7,6 procent lager op 20,34 euro. Daarmee was het aandeel met afstand de sterkste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Fagron 19,790 15 jun
  -0,170
  -0,85%
 2. KBC Groep 68,160 15 jun
  +0,140
  +0,21%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links