Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam in de plus

Hoofdindex Amsterdam in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst. Ook de andere Europese beurzen gingen omhoog. Het sentiment op de financiële markten werd gestuwd door geruchten dat president Donald Trump toch bereid is om een deal te sluiten met de Democraten over een groot crisissteunpakket voor de Amerikaanse economie. Daarnaast ging de aandacht uit naar de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in veel Europese landen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van de beurzen in New York 0,9 procent hoger op 565,41 punten. De MidKap klom 1 procent tot 850,18 punten. De beurzen in Parijs en Londen wonnen tot 1 procent. De Duitse DAX stond vlak.

Onder meer chipbedrijven stonden in de belangstelling, mede dankzij overnamenieuws in de sector. Het Amerikaanse chipbedrijf Advanced Micro Devices (AMD) wil volgens zakenkrant The Wall Street Journal branchegenoot Xilinx overnemen. Daarnaast kwam de Nederlandse chipproducent NXP Semiconductor, die een notering heeft aan de Nasdaq, met beter dan verwachte omzetcijfers over het derde kwartaal. ASMI ging aan kop in de AEX met een winst van 4,2 procent en in de MidKap prijkte Besi bovenaan met een plus van 7,2 procent.

Shell

Olie- en gasconcern Shell behoorde ook tot de kopgroep bij de hoofdfondsen, met een winst van dik 2 procent. ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 0,9 procent. In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van 3,2 procent.

Op de lokale markt zakte Euronext ruim 4 procent. De exploitant van de beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel neemt de Italiaanse Borsa Italiana over van branchegenoot London Stock Exchange (LSE). Euronext telt 4,3 miljard euro neer voor de beursuitbater in Milaan. In Londen won LSE 0,3 procent na de bekendmaking.

Zalando

Elders in Europa trokken grote Duitse bedrijven de aandacht. Zalando kreeg er bijna 3 procent bij in Frankfurt. Het webwinkelbedrijf schroefde de winstverwachting opnieuw op, na een buitengewoon sterk en winstgevend derde kwartaal. Door de coronacrisis wordt veel meer online gewinkeld en daar profiteert de modewinkel van. BASF zakte daarentegen een kleine 4 procent vanwege een miljardenafschrijving. Het chemieconcern gaat gebukt onder de verminderde vraag in de auto- en luchtvaartindustrie.

De euro was 1,1813 dollar waard, tegenover 1,1754 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 41,02 dollar. Brentolie zakte ook 0,4 procent in prijs, tot 43,15 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 9 oktober 2020 16:39
    Dat is wat ik al hele tijd aangaf dat aex flink achterblijft tov wallstreet en europese indices. Vandaag is de aex gestart met inlopen van zijn achterstand..jammer dat deze analyses hier door de analisten niet zijn achterhaald en alleen gesproken is over zgn dure euro of sectorratie. Dit bewijst dat deze analyses nergens op sloegen.
  2. [verwijderd] 9 oktober 2020 18:13
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 9 oktober 2020 18:11:

    Kopen, kopen, niuksd aan handje, fruts blazen uo elke dag, sprookjes zijn zeldzaam.

    Elke keer hosanna, gam shorts. Men weet meer. Duur laat maken en volgende dag gam.
    laatprijzen weg halen dus up.
    Makkelijkke verdien modellen voor de banken shorts uoit de markt tikken.
    Vrijdag middag gevoel?
  3. Mrx77 9 oktober 2020 23:20
    quote:

    Maatbeleg schreef op 9 oktober 2020 19:07:

    ‘Daarnaast ging de aandacht uit naar de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in veel Europese landen.’

    Dat gaat omhoog. Dus de beurzen ook omhoog want het aantal besmettingen neemt toe?

    Weet iemand hoe dit werkt?
    Heel simpel...slecht nieuws is goed nieuws...hoe meer coronagevallen hoe groter kans op stimulering vd ecb! Kijk maar maar usa meer corona overheid die voor ca 2 biljoen gaat stimuleren
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links