Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Aandeel Ahold Delhaize nadert piek'

'Aandeel Ahold Delhaize nadert piek'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel Ahold Delhaize nadert zijn piek, als wordt gekeken naar de waardering voor het bedrijf vergeleken met andere supermarktconcerns. Analisten van Jefferies verlagen daarom hun advies naar hold van buy voor het moederbedrijf van Albert Heijn.

Door de coronapandemie zal Ahold Delhaize zijn prognoses voor 2020 waarschijnlijk nog wel verhogen, maar volgens kenners van Jefferies zijn de klinkende groeicijfers in 2021 niet meer aan de orde. Beleggers zullen met het oog op volgend jaar daardoor minder happig zijn op aandelen van het supermarktconcern.

Jefferies geeft een koersdoel van 25,50 euro voor Ahold Delhaize. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 11.15 uur 0,4 procent hoger op 24,60 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 9 oktober 2020 11:39
  Zodra de corona-ellende weg ebt zal dat inderdaad een negatieve invloed op de winst van Ahold hebben. De vraag is echter hoe lang dat nog duurt; ook met een vaccin of een succesvolle cocktail aan experimentele medicijnen zijn de problemen niet in een keer de wereld uit.

  Daarnaast heeft deze crisis duidelijk gemaakt dat Ahold wellicht een premie verdient ten opzichte van de waardering waartegen die aandeel voor de crisis werd verhandeld; dit bedrijf behoort immers tot een select gezelschap van "oude economie"-bedrijven die ongevoelig is gebleken voor de crisis of daar zelfs van heeft geprofiteerd. Daarnaast zit er nog een verborgen "nieuwe economie"-parel in het bedrijf (Bol.com), waar in de huidige waardering mijns inziens geen rekening wordt gehouden.

  Gezien de balansverhoudingen is elke waardering onder de 20x de "genormaliseerde" winst voor Ahold wat mij betreft dus relatief goedkoop!
 2. Joop213 9 oktober 2020 11:57
  Ik weet niet hoe dat bij anderen zit maar nu ik het thuisbezorgen heb ontdekt wil ik niet anders meer. Als gevolg hiervan kon ik niet meer bij Jumbo, Lidl of Coop. Voorheen had ik altijd de angst dat je online dan afgescheept werd met de ouwe melk of andere producten die hun einddatum benaderen. Nu dat niet het geval blijkt blijf ik lekker lui thuis wachten tot ze bezorgen binnen de vooraf besproken uren.
  Als er meer zo zijn als ik dan zal de winst bij AH structureel hoog blijven.
 3. Dividendlek 9 oktober 2020 12:09
  Zalando en PostNL hebben deze week wederom de winstverwachting opgekrikt voor 2020, dit zal voor Bol.com niet anders zijn. Daarnaast blijft Ahold aandelen inkopen en heeft het bewezen crisisbestendig te zijn. Aandeel lijkt me nog steeds een buy, al is het niet voor de groei dan wel voor het stabiele rendement. Ook niet geheel terecht dat ze het als supermarktconcern blijven zien.
 4. forum rang 5 Daexter 9 oktober 2020 12:31
  Eens met joop213 en dividenlek. Jeffries snapt er weinig van. Bol kun je niet vergelijken met Amazon, maar dat Corona iets structureel heeft veranderd in de economie is duidelijk.

  Alle mensen (waaronder ik zelf) die nu gedwongen volledig thuis werken zullen dat als er vaccin is ook grotendeels blijven doen. Daar zijn de meeste werkgevers zich nu op aan het inrichten. Dat betekent dat online boodschappen doen blijvend op een hoger niveau zal liggen. Online zijn consumenten veel makkelijker te sturen dan in de winkel, dus de omzet / winstgevendheid zal daar op den duur van profiteren.

  Los van dat alles blijft Ahold een defensief aandeel en als het verkiezingsfeest in de US straks voorbij is (februari) en de beurzen coorigeren, zou Ahold het wel eens heel goed kunnen doen / blijven liggen. Ook de Euro / dollar kan nog voor wat meewind zorgen als de dollar weer wat in waarde weet te winnen
 5. LG$ 2020 9 oktober 2020 12:38
  Zolang mensen wereldwijd minder besteden in horeca zullen ze meer besteden in supermarkten. Ahold is nog volop aan het profiteren vd merger met Delhaize en zal mede door de voordelige gevolgen van Covid voor Bol.com giga resultaten boeken. Persoonlijk vind ik het laag gewaardeerd, zeker ivm Amazon. Lijkt me dat de techkant en purchasing power van AD toch flink onderschat wordt. Kopen dus.
 6. forum rang 4 andre68 9 oktober 2020 13:15
  Een "corona winnaar", net als PostNL en veel tech. Mensen hebben steeds meer hun buik vol van alleen maar achter schermen turen, werken en online bestellen.

  Beleggen is (ver) vooruitdenken/kijken....tijd om de opgepompte tech/online winsten te verzilveren en door te sluizen naar de afgestrafte corona-kneusjes en daar een mooie rit omhoog te gaan maken.
 7. Tippie 22 november 2020 20:08
  Slecht verhaal Van Jefferson.
  Ahold delhaize neemt 62 grote supermarkten in de VS over, breidt de e-commerce tak in de States fors uit, opent in België 55 ste supermarkt, breidt e-commerce en bol.com verder uit in België, gaat voor 1 miljard aandelen inkopen in 2021 en online-verkopen blijven op een hoog nivo !!
  Konklusie : winst per aandeel daalt niet in 2021. Dus : STRONG BUY !
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke 24,880 22 jun
+0,085
+0,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links