Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Trump beëindigt onderhandelingen over coronasteun VS

Trump beëindigt onderhandelingen over coronasteun VS

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog langer te onderhandelen met Democraten over een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor de economie. Vertegenwoordigers van de president hebben de opdracht gekregen gesprekken hierover te beëindigen, schrijft Trump op Twitter.

"Ik heb mijn vertegenwoordigers gezegd te stoppen met onderhandelen tot na de verkiezingen, wanneer we, direct nadat ik win, een wetsvoorstel voor een groot stimuleringspakket aannemen", twitterde de onlangs uit het ziekenhuis teruggekeerde Trump.

Extra steun vanuit de Amerikaanse overheid wegens is volgens economen van groot belang om 's werelds grootste economie snel te laten herstellen van de coronacrisis. Democraten en Republikeinen in het Congres kunnen het al maanden niet eens worden over aanvullende stimuleringsmaatregelen, onder andere wegens meningsverschillen over de omvang van zo'n pakket. Dat terwijl veel steunmaatregelen uit het voorjaar al in de zomer afliepen.

Eerder op dinsdag waarschuwde Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve, nog dat het uitblijven van snelle en ruime stimuleringsmaatregelen economisch herstel in gevaar brengt. Daarbij benadrukte hij dat de overheid beter te veel dan te weinig steun kan bieden.

Steunpakket goedgekeurd

Het door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden keurde vrijdag een nieuw steunpakket ter waarde van 2,2 biljoen dollar goed. De kans was al klein dat dit voorstel het zou halen in de Senaat, waar de Republikeinen een meerderheid hebben. Trump steunt naar eigen zeggen een "heel genereus" steunvoorstel van 1,6 biljoen dollar.

Volgens Trump is het voorstel van de Democraten alleen maar bedoeld om "slecht bestuurde Democratische staten te redden" op een wijze "die op geen enkele manier met Covid-19 te maken heeft". Hij lijkt daarmee te doelen op het voorstel om staten en lokale overheden van extra financiële steun te voorzien nu ze door de crisis krap bij kas zitten.

De Amerikaanse president stelde op Twitter ook dat de economie van de Verenigde Staten er juist heel goed voor staat. Daarbij wees hij op de afnemende werkloosheid na de fikse stijging van het aantal werklozen in het voorjaar. Ook de recordwinsten op de aandelenbeurzen in New York zouden een goed teken zijn.

Beleggers zelf reageerden geschrokken op de tweets van Trump. De belangrijkste beursgraadmeters op Wall Street doken direct na de bekendmaking omlaag.

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Machiavelli 6 oktober 2020 22:32
    quote:

    Hilkenbrook13 schreef op 6 oktober 2020 22:06:


    Hij heeft gewoon gelijk, misbruik van de democraten voor eigen gewin. Geen gekonkel maar stoppen.


    Jij schijnt de enige te zijn die het snapt! De overige reaguurders laten zich misleiden door hun positie en zien het grote geheel niet.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links