Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ajax bevestigt transfer Klaassen voor maximaal 14 miljoen euro

Ajax bevestigt transfer Klaassen voor maximaal 14 miljoen euro

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft de transfer van Davy Klaassen bevestigd. De middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2024. Ajax betaalt Werder Bremen een transfersom van 11 miljoen euro en dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14 miljoen euro.

"Ik ben heel blij om terug te zijn bij Ajax, dat voelt als thuiskomen voor mij. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en het is fijn hier nu weer te zijn", zei Klaassen. De 27-jarige Klaassen verruilde Ajax in 2017 voor Everton. Na één seizoen in de Premier League speelde hij twee seizoenen voor Werder Bremen, waarmee hij vorig seizoen ternauwernood in de Bundesliga bleef.

Klaassen, voormalig aanvoerder, speelde tijdens zijn eerste periode in Amsterdam 181 wedstrijden in het eerste en hij was daarin 55 keer trefzeker. Hij werd met Ajax landskampioen in 2012, 2013 en 2014. In 2017 stond hij met Ajax in de finale van de Europa League.

Er was maandag meer nieuws rond Ajax. Zo schreef Het Financieele Dagblad op basis van het onlangs verschenen jaarverslag van de club dat Ajax met met goedkeuring van de accountant voor enkele tonnen aan bonussen heeft uitgekeerd uit aan zijn directie, terwijl ook coronasteun van de overheid is aangevraagd. "Het is toegestaan", liet Ajax aan de zakenkrant weten. De betreffende bonus zou toegekend zijn vanwege het kwalificeren voor de Champions League in augustus 2019 en was in september 2019 al uitgekeerd. Volgens het FD zijn andere bonussen over het afgelopen boekjaar vooralsnog niet uitbetaald.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. HedgeFun 6 oktober 2020 12:56
    Klaassen op 6 zou geweldig zijn. Hij kan dan de rol van Schone op zich nemen. Alleen heeft Klaassen meer body om de verdediging te assisteren.

    Daarnaast kan Klaassen beter "penetreren en gaten vullen" dan Alvarez. Verder vind ik Kudus de meest overtuigende optie als opbouwende cm. De manier waarop hij wegdraait onder druk is zelfs Frenkie jaloers op. Gravenberch kan dit ook, maar je zag zondag dat hij de explosiviteit en intrinsieke drive mist om na een mooie actie tempo te maken. Daarom ben ik erg benieuwd hoe het is als hij op 10 wordt geposteerd.
    Misschien is hij wel de beste speler voor dynamische combinaties in de kleine ruimte voorin. Ik kan me genoeg goals en assists van hem herinneren waarbij hij op die manier van waarde was. Erg mooi nieuws dus zijn terugkeer!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ajax

10,250 17:35
-0,100 -0,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links