Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winsten bij opening beurshandel Wall Street'

'Winsten bij opening beurshandel Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met winst te gaan beginnen. Beleggers op Wall Street reageren met opluchting op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten. Trump werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met het coronavirus, wat zorgde voor schrik op de financiële markten in New York.

Trump liet zich zondag al even in het openbaar zien. De president reed in een auto een kort rondje langs aanhangers die zich op straat hadden verzameld. Volgens Trumps lijfarts Sean Conley heeft de president zaterdagavond een tweede dosis van het antivirale middel remdesivir gekregen, en wordt verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft. Inmiddels is Trump alweer volop aan het twitteren.

Verder gaat de aandacht uit naar de politieke ontwikkelingen in Washington over een nieuw omvangrijk steunpakket voor de economie. De Democratische voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zei zondag dat vooruitgang wordt geboekt in de gesprekken over het stimuleringspakket met minister van Financiën Steven Mnuchin.

Bij de bedrijven is er belangstelling voor farmaceut Bristol-Myers-Squibb. Die koopt voor 13,1 miljard dollar het bedrijf MyoKardia, dat zich bezighoudt met de behandeling van hart- en vaataandoeningen. De overnameprijs ligt op 225 dollar per aandeel, een premie van 61 procent op de slotkoers van MyoKardia van vrijdag. De deal wordt geheel in contanten afgehandeld. Door de overname wil Bristol-Myers-Squibb zijn eigen activiteiten rond hart- en vaataandoeningen uitbreiden. Nu is het bedrijf vooral actief met medicatie tegen kanker.

Daarnaast werd bekend dat machinebouwer Caterpillar voor 405 miljoen dollar de olie- en gasdivisie van het Britse ingenieursbedrijf Weir overneemt.

Op macro-economisch gebied komen marktonderzoekers Markit en ISM kort na opening op Wall Street met cijfers over de bedrijvigheid in de omvangrijke dienstensector van de Verenigde Staten in september.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,5 procent lager op 27.682,81 punten. De brede S&P 500 zakte 1 procent tot 3348,44 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,2 procent tot 11.075,02 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links