Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's ziet toekomst minder gunstig in voor Aegon

Moody's ziet toekomst minder gunstig in voor Aegon

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de vooruitzichten voor Aegon op negatief gezet. De rating van de verzekeraar werd wel bevestigd op A3, maar met de veranderde outlook geeft Moody's wel aan dat een afwaardering in de toekomst mogelijk is.

Als reden voor de mindere verwachtingen geeft het ratingbureau aan dat de onderliggende winst de afgelopen anderhalf jaar tegenviel. Dat komt door de Amerikaanse tak die in een uitdagende markt zit en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo. De nettowinst van Aegon schommelt bovendien heel erg en dat heeft een drukkend effect op de investeringsrendementen. Positief is dan weer dat Aegon op andere markten heel weerbaar blijkt te zijn en goede resultaten haalt. De balans is volgens Moody's nog altijd sterk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 3 oktober 2020 13:11
  "Aegon koopt eigen aandelen in vanwege stockdividend
  Aegon gaat voor 59 miljoen euro eigen aandelen inkopen om de verwatering die ontstaat door een dividenduitkering in aandelen te neutraliseren. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar donderdag voorbeurs.

  De inkoop van de eigen aandelen start op 1 oktober 2020 en zal naar verwachting uiterlijk 2 november zijn afgerond.

  Aandeelhouders van Aegon konden kiezen uit een interimdividend in contanten van 0,06 euro per aandeel of dus een uitkering in aandelen. Uiteindelijk koos 48 procent van de aandeelhouders voor een uitkering in aandelen"

  Kleine ondersteuning voor het aandeel, maar die koers 1,98 euro van een week geleden is alweer een paar duppies geleden, de nieuwe CEO is grootschalig aan uit/opruimen, en dat gaat vrij grondig als ik de verhalen mag geloven...
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 4,043 14:13
+0,016
+0,40%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare