Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen blijven in het rood

Europese beurzen blijven in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag verliezen zien. Het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump is besmet met het coronavirus en een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid zorgden voor onzekerheid. Zo is onder meer onduidelijk wat dit voor de verkiezingscampagne van Trump betekent. Het banenrapport roept vragen op of het herstel van de economie van de Verenigde Staten een tik oploopt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street een fractie lager op 550,24 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 816,73 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen daalden tot 0,8 procent.

Trump liet via Twitter weten dat hij en zijn vrouw Melania het coronavirus hebben. Waarschijnlijk hebben zij het longvirus opgelopen door nauw contact met adviseur Hope Hicks, die onder meer met Trump mee was naar het verkiezingsdebat in Cleveland. De arts van het Witte Huis verklaarde dat Trump en Melania in het Witte Huis in quarantaine gaan en dat de president gewoon zijn werk blijft doen.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september veel minder sterk gegroeid dan in augustus en ook zwakker dan verwacht. Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat er vorige maand 661.000 banen bijkwamen exclusief de landbouwsector. Economen hadden op een aanwas van 875.000 arbeidsplaatsen gerekend.

Hekkensluiter bij de hoofdfondsen op het Damrak was winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 1,9 procent. Chipbedrijven als ASMI, Prosus en ASML stonden ook in het rood met minnen tot 1,6 procent. Telecomconcern KPN was de sterkste stijger met een winst van 2,2 procent. Verzekeraars en banken als Aegon, ASR, NN Group, ING en ABN AMRO volgden met plussen tot 1,3 procent.

MidKap

In de MidKap was Eurocommercial Properties de grote winnaar met een plus van 5,6 procent. De vastgoedinvesteerder heeft een winkelcentrum in Zweden verkocht voor ruim 41 miljoen euro. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM stond onderaan met een min van 2,5 procent. KLM heeft nu ook met zijn piloten overeenstemming bereikt over de reorganisatieplannen bij de luchtvaartmaatschappij. Daardoor is het bedrijf er nu met alle vakbonden op hoofdlijnen uit. Wel sprak topman Pieter Elbers de vrees uit dat er meer ontslagen nodig zijn.

De euro stond op 1,1718 dollar, tegen 1,1754 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,7 procent minder op 37,30 dollar. Brentolie daalde 3,8 procent in prijs, tot 39,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Update: zwakke orders voor ASML trekken AEX in het rood
  2. 17 apr Video: oplopende rente en hoge inflatie geen probleem voor aandelen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

865,35 17 apr
-9,32 -1,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links