Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ajax treft Liverpool in de Champions League

GENÈVE (AFN) - Ajax heeft het niet echt getroffen tijdens de loting van de Champions League. De nummer 1 van het afgebroken seizoen in de eredivisie werd in Genève gekoppeld aan Liverpool, Atalanta Bergamo en de Deense kampioen FC Midtjylland

Liverpool veroverde afgelopen seizoen met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met grote overmacht de landstitel. Naaste belager Manchester City eindigde op een achterstand van maar liefst 18 punten als tweede. Het elftal van coach Jürgen Klopp won de Champions League in 2019. Ajax trof Liverpool alleen in het seizoen 1966/1967 in Europees verband. Ajax speelde gelijk op Anfield en was voor eigen publiek in de dichte mist met 5-1 te sterk in het Olympisch Stadion.

Bij Atalanta staan de Nederlanders Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon onder contract. De club maakte het afgelopen seizoen onder trainer Gian Piero Gasperini indruk met een aanvallende speelwijze. Atalanta eindigde afgelopen seizoen als derde in de Serie A en werd in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door de latere finalist Paris Saint-Germain (1-2). Atalanta won dit seizoen de eerste twee competitieduels overtuigend.

FC Midtjylland moest als kampioen van Denemarken aan de voorronden van de Champions League deelnemen. De formatie was woensdag in de play-offs veel te sterk voor Slavia Praag (4-1).

De groepsfase van de Champions League gaat op 20 oktober van start. De laatste speelronde wordt op 8 en 9 december afgewerkt. De UEFA maakt vrijdag het speelschema bekend.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ajax

10,400 09:03
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links