Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Volkswagen: autoverkopen herstellen van crisis

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De verkopen van het Duitse autoconcern Volkswagen lagen in september hoger dan een jaar eerder en het bedrijf verwacht dat deze positieve trend in het vierde kwartaal doorzet. Dat verklaarde topman Herbert Diess op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Volkswagen.

Daarmee laten de verkopen van Volkswagen, dat ook merken als Audi, Seat, Skoda en Porsche heeft, herstel zien van de zware klappen eerder dit jaar door de coronacrisis. Overigens liggen de verkopen van het bedrijf over de eerste acht maanden van dit jaar nog altijd meer dan 21 procent onder het niveau van een jaar eerder.

Diess herhaalde de doelstelling voor een positief operationeel resultaat in heel 2020. Daarnaast zei hij dat de beoogde overname van de Amerikaanse truckbouwer Navistar Internationaal door vrachtwagendivisie Traton een belangrijke stap zou zijn voor Volkswagen. Traton is het dochterbedrijf achter de truckmerken MAN en Scania. Onlangs verhoogde Traton het bod op Navistar naar 3,6 miljard dollar, maar dat werd door Navistar als te laag beschouwd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links