Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'DSM zet stap richting puur voedingsbedrijf'

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM is na de verkoop van een groot deel van zijn materialentak op weg een puur voedings- en gezondheidsbedrijf te worden. Die indruk krijgen verschillende analisten na de deal met het Duitse Covestro, waarmee 1,6 miljard euro is gemoeid.

DSM verkoopt zijn activiteiten op het vlak van onder andere kunsthars, coatings en 3D-printmaterialen. Marktvorsers van KBC Securities houden er rekening mee dat het concern binnenkort ook andere activiteiten op het gebied van materialen in de etalage zet. Het gaat dan om beschermingsmaterialen en hoogwaardige plastics.

De Belgische bank, die zijn koersdoel voor DSM met 5 euro verhoogt naar 135 euro, vindt de prijs die Covestro betaalt in orde. Met de opbrengst kan het bedrijf zijn balans versterken, wat uiteindelijk gunstig is voor de verdere ontwikkeling van zijn voedingstak. Het advies blijft hold.

Een analist van Redburn (buy) noemt de verkoop door DSM "verstandig" en ziet ook de ontwikkeling richting een puur voedingsbedrijf. Kenners van ING (sell, koersdoel 90,94 euro) nuanceren dit beeld. Zij zien de deal met Covestro eerder als een "heugelijke gebeurtenis", maar niet als onderdeel van een bredere strategie om de materialendivisie volledig af te stoten.

Het aandeel DSM stond na ongeveer een uur handelen op de beurs in Amsterdam 3,7 procent hoger op 140,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

182,250 19 okt
-1,700 -0,92%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links