Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelshuis Pon brengt belang in fietsenmaker Accell wat terug

ALMERE (AFN) - Handelshuis Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell iets verlaagd, tot onder de drempel van 20 procent. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het belang van Pon in Accell is momenteel 19,97 procent. Dat was eerder nog 20,05 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.

Pon liet in een verklaring weten dat "de tijd rijp is" om het aandelenbelang in Accell af te bouwen tot onder de drempel. Belangrijkste reden daarvoor is volgens de onderneming dat de Nederlandse fietsenindustrie er sterk voor staat. Daarbij hebben zowel Pon Bike als Accell goede voortgang geboekt. Pon blijft naar eigen zeggen een constructieve aandeelhouder in Accell.

Een aantal jaren geleden probeerde Pon Accell in te lijven. Die zet mislukte, waarna met een partieel bod werd gemikt op een deelneming van maximaal zo'n 20 procent. Pon liet bij dat partiële bod destijds weten dat het niet uit was op een volledige overname, maar een aandeelhouder voor de lange termijn wilde zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. sjaak1918 16 september 2020 09:22
  Van 20,05% naar 19,97% is niet een echt grote verschuiving, heer Pannenkoek.
  Mogelijk wordt er met dit bericht gemikt op particuliere beleggers die alleen de kop lezen, snel verkopen, daarmee de koers lager zetten waardoor er ruimte is voor een mooi overnamebod.
  De fietsen-branch is booming en Pon weet dat als geen ander.
  Minderheidsdeelneming kan het doel zijn, maar overname is zeker niet uit te sluiten.
 2. Pannenkoek1979 16 september 2020 10:25
  Tsja, die logica volgende is een overname van RDS aannemelijker, die hebben namelijk nog geen belangen in de rijwielbranche en zijn zoekende naar transitie.
  Of door JustEat, omdat ze dan diversificeren en goedkoper toegang tot materiaal hebben.

  Leg mij eens uit in 5 zinnen wat Pon zou moeten met Accell ; Pon.Bike is op alle vlakken superieur aan Accell, wat zou een miljoeneninvestering rechtvaardigen om zich verder in te kopen bij een bedrijf wat inferieur is aan hun eigen business en de investering pas in bijna 50 jaar zou terugverdienen?
  Dacht jij écht dat de Ponholding staat waar ze staan door zo`n slecht strategisch denkvermogen?

  Als je al denken wil aan een overname, denk dan maar in hoeken van Equity die niet slim genoeg is dat te doorzien. Slimme Equity partijen beginnen er ook niet aan, tent zit al vol met schuld, is niet veel schuld meer aan toe te voegen

 3. Lampenzo 16 september 2020 10:59
  quote:

  sjaak1918 schreef op 16 september 2020 09:22:


  Van 20,05% naar 19,97% is niet een echt grote verschuiving, heer Pannenkoek.
  Mogelijk wordt er met dit bericht gemikt op particuliere beleggers die alleen de kop lezen, snel verkopen, daarmee de koers lager zetten waardoor er ruimte is voor een mooi overnamebod.
  De fietsen-branch is booming en Pon weet dat als geen ander.
  Minderheidsdeelneming kan het doel zijn, maar overname is zeker niet uit te sluiten.


  Een melding van net boven naar net onder een drempel betekend dat Pon nu kan handelen tussen 15 en 20% zonder melden. Voorheen konden ze handelen tussen 20-25%. Wanneer je een overnamebod wil doen is het handig om bij te kopen tot 24,99% ipv te zakken tot onder de 20.
 4. Claude Hommel 16 september 2020 12:20
  Reaguurder Marique geeft op het Accell forum een goede verklaring voor de wijziging van het belang (post op 11.26 uur). Lijkt om verwatering te gaan, als gevolg van aandelenuitgifte door Accell ivm stock dividend en aandelen voor het bestuur. Dat klinkt aannemelijk en cijfermatig klopt het. Alleen de uitlating van Pon dat de tijd rijp is om het belang af te bouwen past niet helemaal in dat plaatje.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accell Group 43,500 10 mei
-1,150
-2,58%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare