Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Eurocommercial Properties uitblinker op Damrak

Eurocommercial Properties uitblinker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties was dinsdag een uitblinker op het Damrak dankzij een adviesverhoging. De Europese aandelenbeurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten het herstel op Wall Street en beter dan verwachte Chinese macro-economische cijfers. Daarnaast was de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de min op 551,99 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 814,52 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,3 procent. Londen won 0,3 procent.

Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway profiteerde van een koopadvies van Citi en ging aan kop in de AEX met een winst van 2,6 procent. ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 1,9 procent. In de MidKap was vastgoedbedrijf Eurcommercial veruit de grootste stijger met een plus van dik 13 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,8 procent.

ForFarmers won 0,6 procent na een update van de strategie. Het veevoerbedrijf voorziet de komende jaren een verdere groei, zowel op eigen kracht als via overnames, en wil de kosten verlagen. Kiadis Pharma (plus 6,1 procent) zette de opmars voort. Het biotechnologiebedrijf ontvangt een bedrag van 9,5 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van een coronamedicijn. Eerder kreeg Kiadis al goedkeuring van de autoriteiten in de VS voor de start van een klinische studie naar behandeling van het coronavirus.

In Stockholm dikte Hennes & Mauritz (H&M) 13 procent aan. De Zweedse modeketen zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen doordat winkels wereldwijd hun deuren moesten sluiten vanwege de coronapandemie. Volgens het bedrijf verloopt het herstel echter sneller dan voorzien. Ook presteerde H&M beter dan analisten en beleggers hadden verwacht.

Fiat Chrysler klom 6,5 procent in Milaan en in Parijs zakte PSA 1,5 procent. De autofabrikanten hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegen 1,1831 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 37,23 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 39,54 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
Eurocommercial Properties kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.