Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fiat Chrysler en Peugeot-moeder passen afspraken fusie aan

Fiat Chrysler en Peugeot-moeder passen afspraken fusie aan

PARIJS (AFN/RTR) - Autofabrikanten Fiat Chrysler en PSA hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns, die begin volgend jaar willen fuseren tot de op drie na grootste automaker ter wereld, verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting.

De speciale winstuitkering is verlaagd naar een totaal van 2,9 miljard euro, tegenover de eerder aangekondigde 5,5 miljard euro. Met die aanpassing willen Fiat Chrysler en PSA, eigenaar van onder de merken Peugeot, Opel en Citroën, meer geld in kas houden. Die buffers zijn nodig, omdat door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel geld de kas is uitgestroomd door gedwongen fabriekssluitingen.

In tegenstelling tot eerdere afspraken, wordt het belang dat PSA bezit in auto-onderdelenmaker Faurecia als onderdeel van de deal verdeeld onder alle aandeelhouders van het fusiebedrijf. Aanvankelijk zouden deze aandelen alleen als beloning naar PSA-aandeelhouders gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STELLANTIS NV

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. doewap 15 september 2020 21:24
    Je kunt niet met FCA fuseren en verwachten dat er iets goeds uit komt.

    PSA wil de faciliteiten in de VS hebben en wil daar wel voor bloeden.

    De korte termijn financiele beloften doen er niet toe. Ik vind speciale dividenden sowieso maar niks. Maar straks, als er 1 bedrijf staat (want het komt er zeker van) en Tavares geeft er leiding aan, dan komt het helemaal goed met het aandeel.

    Het gaat nu al door naar 20.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

STELLANTIS NV 14,572 10:38
-0,074
-0,51%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare