Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street voor hogere opening'

'Wall Street voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een hoger begin van de handelsweek. Chipbedrijven trekken de kar na de overname van het Britse ARM door de Amerikaanse chipmaker Nvidia. Ook is er hernieuwde hoop op een snelle ontdekking van een coronavaccin.

Nvidia telt zo'n 40 miljard dollar neer om ARM over te nemen van het Japanse SoftBank. Daarbij blijft de Britse ontwerper van chips onafhankelijk opereren, stelt Nvidia. Topman Jensen Huang van het Amerikaanse bedrijf denkt dat het gaat lukken om goedkeuring te krijgen voor de deal, zelfs van de Chinese autoriteiten.

Farmaceut Pfizer heeft vertrouwen dat zijn coronavaccin eind oktober klaar is en na goedkeuring al eind dit jaar in de VS kan worden verspreid. Dat zei topman Albert Bourla tegen televisiezender CBS. Branchegenoot Eli Lilly kwam met positieve resultaten van zijn medicijn baricitinib bij patiënten met Covid-19.

Gilead

Gilead neemt voor 21 miljard dollar Immunomedics over, een bedrijf dat een medicijn tegen borstkanker maakt.

Softwarebedrijf Oracle lijkt de strijd om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te hebben gewonnen. Microsoft maakte al bekend de handdoek in de ring te gooien. Van een verkoop van de volledige activiteiten zou geen sprake zijn, maar vooral een samenwerking. China zou het niet toestaan dat TikTok-moeder ByteDance de algoritmen achter de app van de hand zou doen.

Apple

Apple stond voorbeurs hoger in de aanloop naar een productpresentatie op dinsdag. Vorige week verloor Apple vrij veel terrein tijdens de techuitverkoop op de Amerikaanse beurzen.

Delta Air Lines wil 6,5 miljard dollar ophalen met een lening. Daarbij moet zijn trouweklantenprogramma als onderpand dienen.

Vrijdag was er op Wall Street een wisselend beeld te zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 27.665,64 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3340,97 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,6 procent tot 10.853,55 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. FransK69 14 september 2020 15:54
    Zou me niet verbazen als we zelfs vanmiddag nog een flinke sell-off zien na deze kortstondige opleving. Inpakken en wegwezen. Het vertrouwen is behoorlijk geschaad na wat er gebeurd is afgelopen weken. Iedereen die 3/4 weken geleden Tesla, Apple, Amazon etc heeft gekocht is toch behoorlijk zenuwachtig aan 't worden? Hoeveel zie ik terug van mijn veel te dure aankoop?
  2. FransK69 14 september 2020 16:46
    quote:

    Beurswijzer schreef op 14 september 2020 16:20:

    [...]Ja die gaan nu de boel oppompen net als Softbank, en dan ook miljarden binnen harken over de rug van argeloze beleggers.
    Exact: pump and dump. Ik verwacht dat alle nieuwe app-beleggers van Robin Hood / Bux enzo, vaak jonge mensen, volledig uitgewoond gaan worden door de professionele mega-spelers komende maanden. soort balletje-balletje. Helemaal gek maken. Panna geven.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links